Acasa Cultura-ReligieCultura “Cinema în Parc”: Program 18 – 25 iulie

“Cinema în Parc”: Program 18 – 25 iulie

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Între 18 şi 25 iulie, în Parcul Bazilescu va avea loc evenimentul “Cinema în parc”, organizat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Primăria sectorului 1.

Cinema in parc 2012 - Program 18-25 iulie

În fiecare seară din perioada 18-25 iulie filmele vor fi proiectate începând cu ora 22:00, în Parcul Bazilescu, intrarea fiind liberă, potrivit Agerpres. În prima seară a evenimentului “Cinema în Parc”, publicul din Capitală se va putea bucura de o comedie din 2009, “Taverna Soul Kitchen”, un film în regia lui Fatih Akin, care a obţinut în anul în care a debutat premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Venetia, în 2010 fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film.

„Cinema în parc” aduce publicului pelicule precum „Nevasta la putere” („Potiche”) cu Catherine Deneuve, producţie nominalizata la Festivalul de Film de la Venetia, categoria Leul de Aur si la Premiile Academiei Europene de film la categoria Premiul Publicului pentru cel mai bun film, „Gianni şi femeile” („Gianni e la Donne”), producţie italiana semnata de Gianni di Gregorio, si „Cumplit de fericita” („Happy, happy”), în regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obtinut Marele Premiu Sundance 2011. Lista titlurilor ce vor putea fi vazute la „Cinema în parc” contine si filme românesti, respectiv, „Nasa”, comedie în regia lui Jesus del Cerro si Virgil Nicolaescu ce a obtinut Premiul Publicului pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2011 – Premiile Gopo 2012, „Visul lui Adalbert”, o comedie neagra semnata de Gabriel Achim, şi „Tatal Fantoma”, în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Mirela Oprisor.

Program “Cinema în Parc”

Miercuri,18 iulie:

Taverna Soul Kitchen

Joi, 19 iulie:

Visul lui Adalbert

Vineri, 20 iulie:

Tatăl Fantomă

Sâmbătă, 21 iulie:

Jaf…La turnul mare (Tower Heist)

Duminică, 22 iulie:

Naşa

Luni, 23 iulie:

Nevasa la Putere (Potiche)

Marţi, 24 iulie:

Gianni şi femeile

Miercuri, 25 iulie:

Cumplit de fericită (Happy, Happy)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult