Acasa Cultura-ReligieCultura “Comisarul Cattani” a fost premiat la TIFF

“Comisarul Cattani” a fost premiat la TIFF

scris de L.M.
1 afisari

Actorul şi regizorul italian Michele Placido a primit, sâmbătă seară, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, premiul pentru întreaga carieră acordat unei personalităţi din cinematografia europeană, înaintea proiecţiei ultimului său film pe care l-a regizat – Vallanzasca.

michele_placido_comisar_cattani

Michele Placido în rolul comisarului Cattani

Michele Placido a urcat, sâmbătă seară, pe scena amplasată în aer liber în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi a primit din partea actriţei Monica Bârlădeanu premiul TIFF pentru întreaga carieră acordat unei personalităţi din cinematografia europeană, transmite corespondentul Mediafax.

Placido a spus că este onorat de premiul primit şi a adus laude Festivalului Internaţional de Film Transilvania, dar şi Monicăi Bârlădeanu, despre care a spus că este una dintre cele mai  fascinante femei pe care le-a văzut în viaţa sa.

„Sunt onorat şi emoţionat să primesc acest premiu în cadrul unui festival care are zece ani şi care înseamnă o recunoaştere. Actriţa Monica Bârlădeanu, care are un rol în filmul Vallanzasca, este una dintre cele mai fascinante femei pe care le-am văzut în viaţa mea. Datorită ei am cunoscut noul val al cinematografiei româneşti”, a spus Michele Placido.

Acesta a precizat că în luna noiembrie va juca alături de Monica Bârlădeanu într-o coproducţie româno-italiană care se va filma la Bucureşti şi care va trata problema emigranţilor italieni în Germania în anii ’60.

La proiecţia filmului „Vallanzasca”, regizat de Michele Placido, au asistat câteva sute de persoane.

Michele Placido s-a născut în 1946. El a studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Şi-a făcut debutul în actorie în 1969 în piesa de teatru „Visul unei nopţi de vară”. În anii ’70 a apărut în mai multe filme de televiziune, însă anul 1983 reprezintă startul unei cariere strălucite în seriale TV, prin rolul care l-a făcut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria „Caracatiţa / La Piovra„.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania are loc în perioada 3 – 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult