Acasa Cultura-ReligieCultura “Undeva la Palilula” – premieră la Londra

“Undeva la Palilula” – premieră la Londra

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Filmul de debut al regizorului Silviu Purcărete, “Undeva la Palilula”, va fi proiectat în premieră la Londra pe 7 iulie la Festivalul de Film East End.

"Undeva la Palilula" isi face debutul in Regatul Unit (foto:craiova.ro)

Premiera peliculei “Undeva la Paliula” în Marea Britanie va avea loc pe 7 iulie, de la ora 18:15 la Rich Mix Cinema, în cadrul Festivalului de Film East End, unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Regatul Unit. Potrivit Agerpres, după proiecţie, la invitaţia ICR Londra, regizorul Silviu Purcărete va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul. Filmul de debut al regizorului, “Undeva la Palilula” a avut premiera internaţională în urmă cu câteva zile în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

Povestea producţiei “Undeva la Palilula” este o alegorie a comunismului şi se construieşte în jurul lui Serafim (Áron Dimény), un tânăr doctor care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia lui, să-i aparţină. Din distribuţia filmului care include peste 15 actori, nu lipsesc câteva dintre cele mai mari nume ale teatrului şi filmului românesc: Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe, Constantin Chiriac, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii, Áron Dimény şi Marius Manole. Totodată în peliculă îşi face apariţia şi regizorul acestuia, Silviu Pucărete.


1 comentariu

BULA 05-07-2012 - 19:41

Avem cativa actori buni, dar scenariul si regia filmelor lasa mult de dorit. Actorii nu vorbesc normal, cum sunt romanii obisnuiti. Tipa unii la altii, se rastesc de parca ar fi turbati. Pleci cu dureri de cap de la cinematograf. Si pana nu baga o scena socanta sau o mu.iere cu tzatzele goale, nu se simt bine. Cele mai bune filme cu actori romani au fost cu regizori straini.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult