Acasa Cultura-ReligieCultura „Luna Plină” 16-19 August: Primul festival românesc al filmului de groază şi fantastic

„Luna Plină” 16-19 August: Primul festival românesc al filmului de groază şi fantastic

scris de Laurentiu Banches
73 afisari

În perioada 16-19 August, la Biertan, în judeţul Sibiu, va avea loc primul festival al filmului de groază şi fantastic „Lună Plină”.

Festivalul de film "Luna Plina": Primul festival de filme de groaza si fantastice din Romania va avea loc intre 16-19 august la Biertan (Foto:cinemarx.ro)

Într-un comuncat al organizatoriilor de la Asociaţia pentru Promoovarea Filmului Românesc, remis de Agerpres, se precizează că Festivalul de film „Lună Plină” „intenţionează să ofere publicului cele mai bune producţii horror şi fantastice, atât clasice, cât şi moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină”. Prima ediție a festivalului „Lună Plină”, prezentat de Festivalul de Film Transilvania, se dorește a fi o demonstraţie non-competitivă care să pună în valoare cele mai recente stiluri prezente în genurile horror și fantastic.

Vizionările filmelor vor avea loc în două cinematografe în aer liber şi în două de interior, amenajate pe parcursul festivalului. Biertan este din punctul de vedere al organizatorilor un spaţiu ideal pentru vizionări în aer liber, comuna având o piaţă centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă arhitecturală protejată de UNESCO.

Biertan este una dintre primele aşezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanţă de Sighişoara şi Mediaş. Pentru cazare, pe lângă pensiunile tradiţionale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziţie un camping modern, precum şi un „cartier general”, situat în piaţa localităţii, unde se va organiza un târg de mâncăruri tradiţionale şi produse hand made şi unde, în fiecare seară, pe perioada Festivalului de film „Lună Plină” vor avea loc concerte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult