Acasa Cultura-ReligieCultura 100 de ani de la naştere: Sergiu Celibidache şi “Haz de necaz”

100 de ani de la naştere: Sergiu Celibidache şi “Haz de necaz”

scris de D.S.S.
1 afisari

La 100 de ani de la naştere, Maestrul Sergiu Celibidache revine în ţara natală cu visul împlinit: premiera mondială a compoziţiei sale ‘Haz de necaz’.

100 de ani de la naşterea lui Sergiu Celibidache

100 de ani de la naşterea lui Sergiu Celibidache

Compoziţia lui Sergiu Celibidache va fi dezvăluită în premieră mondială publicului roman, pe 7 iulie la Ateneul Român. ‘Haz de necaz’ este o premieră vânată de întreaga lume, dar pe care familia Maestrului Sergiu Celibidache a decis să o aducă în România. O ocazie unică în viaţă de a fi martori la scrierea unei pagini de istorie.

Sergiu Celibidache a părăsit România pentru a deveni compozitor şi a ajuns, prin forţa destinului, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Premiera va fi sub bagheta lui Mark Mast, fost elev de-al lui Sergiu Celibidache care a petrecut mai bine de cinci ani alături de Maestru, zi de zi.

‘Este o ocazie extraordinară pentru România şi pentru români de a fi martorii premierei mondiale a compoziţiei lui Sergiu Celibidache ‘Haz de necaz’. Numai titlul ne spune cât de român era Sergiu Celibidache, mult mai mult decât alţii care trăiesc în ţară o viaţă. Este totodată o ocazie pentru noi toţi să fim mândri că am dăruit lumii un dirijor de talia lui şi că acum suntem atât de privilegiaţi să fim cei dintâi martori ai acestei minunate compoziţii’, declară Adela Vrînceanu, Director Comunicare Fundaţia Sergiu Celibidache.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult