Acasa Cultura-ReligieCultura 100 de ani de la naşterea lui Robert Doisneau-fotograful cuvintelor

100 de ani de la naşterea lui Robert Doisneau-fotograful cuvintelor

scris de Z.V.
4 afisari

100 de ani de la naşterea lui Robert Doisneau sau cum poate o fotografie să facă cât 1000 de cuvinte ne aminteşte, azi, 14 aprilie 2012, Google, printr-un doodle special dedicat lui Robert Doisneau.

100 de ani de la naşterea lui Robert Doisneau

100 de ani de la naşterea lui Robert Doisneau

Robert Doisneau a fost unul dintre cei mai celebri fotografi francezi, cunoscut pentru faptul că întreaga sa carieră s-a documentat despre poporul francez, fiind un naţionalist convins. Camera sa  căuta în viaţă de zi cu zi irealul şi dorea să surprindă profunzimea naturii umane, care spunea el că se poate citi pe chipul oricăruia dintre noi.

Robert Doisneau s-a născut în anul 1912, în regiunea Gentilly, din Franţa, a lucrat o perioadă ca fotograf industrial şi de publicitate la Renault, iar începând cu anul  1948 la Vogue Franţa. A lucrat acolo până in 1951 când s-a întors la pasiunea lui, fotojurnalismul şi fotografierea străzilor şi oamenilor din Paris.

Robert Doisneau

Robert Doisneau

Robert Doisneau a fost influenţat de André Kertész, Eugène Atget şi Henri Cartier-Bresson, iar în cele peste 20 de cărţi ale lui a prezentat o viziune fermecătoare despre fragilitatea umană şi viaţa ca o serie de momente linştite dar pline de însemnătate. Robert Doisneau a acordat o importanţă neobişnuită jocurilor de stradă ale copiilor, pe care le tratează cu seriozitate şi respect. În onoarea sa s-au înfiinţat mai multe şcoli primare ce poartă numele acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult