Acasa Cultura-ReligieCultura 138 de ani de la naşterea lui Howard Carter: Profanator de morminte

138 de ani de la naşterea lui Howard Carter: Profanator de morminte

scris de L.M.
3 afisari

Google marchează 138 de ani de la naşterea lui Howard Carter, renumit egiptolog sau profanator de morminte, după alţii, nemultumiti de jefuirea comorilor Egiptului

138 de ani de la nasterea lui Howard Carter profanator de morminte

138 de ani de la nasterea lui Howard Carter profanator de morminte

Howard Carter a trait in perioada 9 mai 1874 – 2 martie 1939 si a reusit sa publice in timpul vietii trei volume dedicate mormantului lui Tutankhamon. Mormantul faraonului Tutankhamon a fost descoperit la 4 noiembrie 1922 de arheologul britanic Howard Carter.

Mormantul a fost deschis la 26 noiembrie 1922, dupa care, timp de zece ani, arheologul britanic s-a dedicat studiului mormantului faraonului, transferat si depozitat la Muzeul din Cairo. Mormantul lui Tutankhamon s-a numarat printre putinele edificii ale faraonilor necalcate de hoti, pana in secolul al XX-lea, datorita pietrelor mari care blocau intrarea.

Sponsorul intregii activitati a arheologului Howard Carter a fost Lordul Carnarvon, care a devenit interesat de Egipt si civilizatia antica a acestuia in timpul vizitei sale din 1905. In 1909, a inceput colaborarea intre Lordul Carnarvon si egiptologul Howard Carter, care a inceput sapaturile arheologice in Valea Regiloriar la finalul anului 1917.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult