Acasa Cultura-ReligieCultura 15 ani de la înfiinţarea Festivalului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”

15 ani de la înfiinţarea Festivalului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Festivalul International de Canto “Hariclea Darclee” sarbatoreste vara aceasta 15 ani de existenta. Editia aniversara va celebra deasemenea implinirea a 150 de ani de la nasterea sopranei Darclee.

Ceea ce la inceput a fost numai o competitie nationala, astazi, festivalul-concurs ia amploare. Initiatoarea evenimentului, soprana Mariana Nicolesco, a reusit sa adune anul acesta un numar record de participanti : 185 de concurenti din cinci continente. 

„Prezenta la manifestarile din acest an a atator talente venite din toate orizonturile e dovada triumfului la scara mondiala a marii aventuri pe care am initiat-o acum un deceniu si jumatate spre a cinsti memoria legendarei predecesoare”, a declarat pentru Adevarul soprana Mariana Nicolesco.

Concursul International de Canto „Hariclea Darclee”, care are loc o data la doi ani la Braila, se desfasoara anul acesta in perioada 27 iulie – 8 august iar valoarea marelui Premiu „Darclee” se ridica la 15.000 de dolari.

Pe langa acest concurs, publicul va avea parte de multe alte surprize.  Potrivit AgerPress, in data de 31 iulie va avea loc un simpozion care va celebra 150 de ani de la nasterea Haricleei Darclee, soprana pentru care s-au compus nu mai putin de 13 opere.

In prima zi a lunii august se va desfasura un concert omagial Schumann, Chopin si Darclee urmand ca pe 6 august sa aiba loc un spectacol cu opera „Don Pasquale” de Gaetano Donizetii. Ziua urmatoare va continua cu Marele Concert de pe Esplanada Dunarii iar pe 8 august, festivalul se va incheia cu decernarea premiilor la Gala Laureatilor.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult