Acasa Cultura-ReligieCultura 23 august. Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare

23 august. Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare

scris de M.A.
4 afisari

Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, cunoscută uneori şi sub denumirea de Ziua panglicii negre, este marcată marţi, la Varşovia, prin mai multe ceremonii ce au fost deschise luni de preşedintele Parlamentului European.

Black Ribbon

Black Ribbon - Ziua panglicii negre

23 august a fost desemnată ziua de comemorare a victimelor regimurilor totalitare de către Parlamentul European în 2009 şi marchează semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimentele din acest an vor avea o încărcătură specială în contextul revoltelor şi răstunărilor de regimuri din nordul Africii, transmite Agerpres.

În timp ce principalul eveniment, o conferinţă de comemorare a victimelor, este programată pentru marţi, ceremonia de deschidere a avut loc luni la Varşovia, găzduită de preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek, alături de ministrul polonez de justiţie Krzysztof Kwiatkowski.

Obiectul conferinţei de marţi este de a ridica nivelul de conştientizare în Europa şi în afara ei a faptului că problema victimelor regimurilor totalitare continuă să fie actuală în lumea modernă, în contextul în care mulţi dintre cei care au avut de suferit de pe urma regimurilor autoritare sunt în viaţă şi astăzi.

Data de 23 august marchează semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov. Semnat în 1939 între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică, înţelegerea a deschis calea pentru cel de-al Doilea Război Mondial.

1 comentariu

urbos 23-08-2011 - 20:23

Deci sa ne rugam toti sa moara Basescu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult