Acasa Cultura-ReligieCultura A anunţat CNA. TVR a renunţat la TVR Cultural

A anunţat CNA. TVR a renunţat la TVR Cultural

scris de M.A.
4 afisari

TVR a informat CNA că renunţă la licenţa de emisie a TVR Cultural, ca urmare a „situaţiei financiare critice”.

A anunţat CNA. TVR a renunţat la TVR Cultural

Informarea a fost făcută la expirarea celor 90 de zile pentru care instituţia a solicitat suspendarea TVR Cultural. ”Am căutat soluţii pentru a relua emisia canalului cultural al TVR, însă, eforturile noastre s-au lovit de costuri pe care nu ni le putem permite în contextul situaţiei financiare critice actuale şi nici nu am dorit să renunţăm la calitate. Realizarea şi difuzarea programelor cultural-educative rămân o prioritate pentru televiziunea publică”, spune Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al TVR.

Emisia canalului TVR Cultural a fost suspendată în data de 15 septembrie, măsura fiind luată prin ordin al preşedintelui-director general al societăţii, Claudiu Săftoiu, ca parte a procesului de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile OUG nr. 33/2012 şi aprobat de Consiliul de Administraţie al societăţii.

„Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a SRTv face referire la programele 1 şi 2, la un departament care difuzează emisiuni pentru străinătate şi la studiourile teritoriale, al căror canal de exprimare este acum şi TVR 3. Potrivit Programului de redresare economică a SRTv, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă”, se mai arată în comunicatul TVR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult