Acasa Cultura-ReligieCultura A inceput festivalul de film Anonimul

A inceput festivalul de film Anonimul

scris de Ziua Veche
21 Afisari

Sute de turisti participa in localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii, incepand de luni seara, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul”, informeaza Agerpres. „Festivalul este un eveniment care produce publicitate localitaţii, dar si avantaje financiare, in condiţiile in care turistii vin aici, se cazeaza la localnici si platesc pentru serviciile de care beneficiaza. Eu nu pot decat sa ma mandresc cu acest festival si sper sa reusesc sa punem in aplicare si alte idei care sa ii faca pe localnici mandri de satul lor”, a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Sfantu Gheorghe, Valentin Sidorencu.



Gala de deschidere, gazduita de campingul Delfinul, va fi urmata, conform programului festivalului facut public pe site-ul evenimentului www.festival-anonimul.ro, va fi urmata de proiecţia, in premiera in Romania, a celui mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, „Copie conforme/Certified Copy/Duplicatul”, recompensat cu premiul pentru Cea mai buna actriţa – Juliette Binoche. Seara va continua cu secţiunile de scurtmetraj ficţiune, lungmetraj si cu programul paralel care le propune iubitorilor de film pelicula „Actori in spatele camerei”. Festivalul va continua cu proiecţii de filme incluse in concursul structurat pe trei secţiuni „Cel mai bun lungmetraj”, „Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune” si „Cel mai bun scurtmetraj de animaţie”, dar si cu spectacole, marţi seara la Sfantu Gheorghe urmand sa susţina un concert experimental Lucian Ban si invitaţii sai.

0 comentariu

fumator la negru 09-06-2010 - 07:12

retul stabilit la tigari este prohibitiv pt consumatorul roman,evaziunea in domeniu va spori,mai ales cand fumatorii vor avea salariile reduse cu 25 % si pensiile cu 15 %.De ce nu scadeti pretul la tigari macar cu 25 %,sa vedeti ca s-ar strange mai multi bani la buget pe care sa-i furati ulterior?

zana maseluta 09-06-2010 - 08:12

Nu inteleg cum se face ca Romania pentru a elimina disfunctionalitatile unui sistem (evaziunea fiscala-de pe taramul mioritic) care sufera nu datorita unei legislatii defectuoase, ci datorita lipsei unei implementarii reale a actualului cadrul legislativ, alege sa incalce tratatul CE si sa puna cetatenii sa plateasca in patru ani consecintele unei optiuni total gresite. In Comunicarea Comisie SEC(2005) 1658 privind aplicarea art 228 CE(260 in Lisbon Treaty) se poate analiza cam cat va costa Romania pe zi o astfel de incalcare. Suparator este ca un Ministru de Finante vine cu un comunicat de presa cu aer arogant si transmite cetatenilor ca decizia a fost luata, iar in cativa ani (procedura este destul de greoaie), cetateanul va trebui sa plateasca prostia unora. Din pacate, domnul ministru nu binevoieste sa prezinte studiul de impact al acestui proiect de act normativ, in mod special impactul financiar si nici nu indica daca actuala propunere a fost singura optiunea legala recomandabila pentru eliminarea evaziunii fiscale. Mai mult, nimeni nu prezinta costurile acestei decizii. Pentru a intelege repercursiunile acestei decizii, anuntate pompos, sugerez ca oamenii sa citeasca Case C-278/01 Commission v Spain, si Case C-304/02 Commission v France, pe care le pot gasi in limba romana . Este absolut hilar cum un ministru al finantelor, intr-o perioada in care ROmania isi carpeste bugetul taind din pensii (un drept de proprietate), vine si anunta misiunea sa fals mesianica. Domnule ministru, cum va plati RO penalitatile enorme la care va angajati, in acelasi timp cu transele la imprumuturile luate de la FMI si EU, dobanzile, precum si aportul la bugetul UE si la al celorlalte Organizatii Internationale la care este parte? Cum de Romania nu a negociat in perioada de preaderare exceptarea tarii noastre de la prevederile tratatului, iar acum se trezeste sa aleaga sa-l incalce.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS