Acasa Cultura-ReligieCultura A murit actorul Christopher Lee

A murit actorul Christopher Lee

scris de D.P.
15 afisari

Actorul britanic Christopher Lee, celebru pentru rolul Contelui Dracula și al lui Saruman din ‘Urzeala tronurilor’, a încetat din viață la 93 de ani, la Londra, informează EFE citând ediția de joi a ziarului ‘ The Daily Telegraph’.
Christopher LeePotrivit publicatiei britanice Sir Christopher Lee a murit duminica la ora 8:30, dar sotia sa a decis sa amane sa anunte presa de moartea actorului pana ce a reusit sa dea vestea tragica intregii familii.
Pe langa rolul din Lord of the Rings, actorul a mai interpretat si rolul villain-ului FRANCISCO SCARAMANGA in filmul cu JAMES BOND, THE MAN WITH THE GOLDEN GUN din 1974 si a mai interpretat rolul Contelui DOOKU in doua dintre filmele RAZBOIUL STELELOR. Lee a mai evoluat si in Dracula has Risen from the Grave, The Wicker Tree, Dark Shadows, Hugo, iar ultimul sau rol a fost in filmul de anul trecut: The Hobbit: The Battle of the Five Armies.
Actorul britanic a jucat de mai multe ori in tinerete rolul contelui Dracula, in numeroase productii cinematografice inspirate de acest personaj, dar si-a dobandit celebritatea gratie unor roluri precum cel al contelui Dooku din „Razboiul stelelor” si cel al maleficului Saruman din „Stapanul inelelor”.
Nascut in 1922, in Londra, Christopher Lee a ajuns apreciat de fani pentru rolurile sale negative si vocea inconfundabila. Christopher Lee nu era doar un actor, a fost un militar decorat, muzician si regizor. Crescut de un soldat profesionist , Lee este decorat CBE al imperiului Britanic si a facut parte dintr-o echipa speciala de comando si din Royal Air Force in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Actorul a recunoscut ca a fost agent secret alaturi de Ian Fleming, varul sau, in organizatia The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Lee a fost pe langa prietenul autorului lui James Bond – Ian Fleming si sursa de inspiratie pentru celebrul erou. Fleming si l-a imaginat pe Christopher Lee in rolul agentului 007 in prima ecranizare a romanelor – Dr. No (1962). Lee l-a jucat pe Francisco Scaramanga – adversarul lui James Bond in The Man with the Golden Gun (1974).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult