Acasa Cultura-ReligieCultura A murit actorul Ştefan Radof

A murit actorul Ştefan Radof

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Actorul Ştefan Radof a decedat la vârsta de 78 de ani din cauza unor probleme cardiace de care suferea.

Actorul Stefan Radof (foto:Bogdan Turtoi)

Potrivit Mediafax, actorul, decorat în anul 2004 cu ordinul Steaua României în grad de cavaler, a fost internat marţi dimineaţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Secţia de Terapie Intensivă şi a decedat doar câteva ore mai târziu, din cauza mai multor suferinţe cronice.

Ştefan Radof şi-a dorit de mic copil să ajungă actor, însă acesta a terminat un liceu comercial şi s-a angajat ca funcţionar la BNR. În 1953 a fost condamnat la cinci ani de muncă silnică, pentru uneltire împotriva orânduirii de stat, iar când a fost eliberat  în 1958 a avut prima încercare de a intra la Institul de Teatru. După ce a fost exmatriculat de la Teatru când i s-a descoperit dosarul de duşman al statului acesta fost hamal, vânzător, funcţionar, decorator, contabil, urmând ca abia în 1960 să fie admis iar la Institul de Teatru.

În 1964, Ştefan Radof şi-a început cariera la Teatrul din Piatra Neamţ, urmând ca în 1965 să ajungă la Teatrul Nottara din Bucureşti. Actorul a fost conferențiar la Academia de Teatru și Film (1990-1994), între anii 1993-1995 a moderat la TVR 1 show-ul „De la egal la egal… Amical!”  și din 1996 a fost profesor la Academia de Artă de la Universitatea Hyperion, activitate din care s-a retras în 2000 din cauza degradării învățământului de specialitate. Actorul s-a ocupat şi cu poezia, dar şi cu politica, Ştefan Radof fiind fost senator de Ilfov, în legislatura 1992-1996,  din Partea Convenţiei Democrative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult