Acasa Cultura-ReligieCultura A murit Annie Girardot (Video)

A murit Annie Girardot (Video)

scris de A.P.
2 afisari

Actriţa Annie Girardot a murit luni, în vârstă de 79 de ani, la spitalul Lariboisière din Paris. A plecat liniştită. Mama şi cu mine am fost lângă ea”, a declarat Lora Vogel, nepoata actriţei.


A murit Annie Girardot

Annie Giradot şi Alain Delon în filmul "Tratament şoc" din 1973


Annie Girardot suferea de mai mulţi ani de Azheimer, fapt de care familia a informat opinia publică în 2006 şi pentru care a devenit un simbol, după ce a acceptat să fie filmată pentru documentarul “Ainsi va la vie” (Aşa e viaţa).

Născută la 25 octombrie 1931 la Paris, intră la Conservator, apoi la Comedia Franceză. Fără să renunţe la teatru, actriţa se consacră cinematografului. Începând cu anii ’60, este solicitată de numeroşi regizori celebri: Luchino Visconti, Roger Vadim, Marco Ferreri. După câteva filme comerciale, “Rocco şi fraţii săi (1960) al lui Visconti reprezintă momentul lansării sale în marea cinematografie.Annie Girardot
a jucat mult. A alternat filmele mari cu cele mediocre. Comedii şi drame. Memorabilă, printre multe altele în “Aripioară sau picior” sau “Fata bătrână”. Annie Giradot a abordat un stil de o naturaleţe copleşitoare. În 1996 primeşte premiul Cesar pentru rol secundar în Mizerabilii al lui Claude Lelouche.

A fost căsătorită cu actorul italian Renato Salvatori (decedat în martie 1988), pe care l-a cunoscut în timpul filmărilor cu “Rocco şi fraţii săi”, de care a divorţat mulţi ani mai târziu, tatăl fiicei sale Giulia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult