Acasa Cultura-ReligieCultura A murit Emanuel Valeriu, fost director al TVR

A murit Emanuel Valeriu, fost director al TVR

scris de A.B.
21 afisari

Emanuel Valeriu, fost director general al TVR şi fost membru al CNA, a decedat, miercuri, la vârsta de 87 de ani. El va fi incinerat joi, la Crematoriul Uman Vitan Bârzeşti din Capitală.

emanuel-valeriu

foto: ziarelive.ro

Academicianul Răzvan Theodorescu a declarat, pentru Mediafax, că află cu tristeţe despre decesul lui Emanuel Valeriu, un ziarist de talent, pe care l-a propus în anii 90 ca director general în TVR.

Emanuel Valeriu a fost un ziarist de mare talent. În 1990 am colaborat timp de aproape doi ani cu el. Mi-a fost adjunct cât eram preşedintele Radioteleviziunii Române. Emanuel Valeriu era director general al Televiziunii Române. L-am propus pe această funcţie, pentru că îl apreciam ca ziarist. Fusese scos din televiziune înainte de ’89 şi mi s-a părut propunerea pe care am făcut-o venind să repare o nedreptate. După ce am colaborat aproape doi ani atunci, drumurile noastre s-au despărţit. Ştiu că a funcţionat ani buni la CNA, însă i-am pierdut urma în ultimii ani”, a spus Răsvan Theodorescu.

Emanuel Valeriu s-a născut pe 18 aprilie 1925. El a fost numit membru în CNA de Parlament, la propunerea preşedintelui României, pentru perioadele 2001 – 2002 şi 2002 – 2008. Şi-a început cariera ca jurnalist, în 1940, la ziarul Universul Sport. Ulterior, a lucrat la posturile publice de radio şi televiziune ca reporter, redactor şi producător. Între anii 1990 şi 1992 a fost director general al Televiziunii Române, iar între 1993-1994, secretar general de redacţie la TVR.

A fost membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi FIJET (Federation Internationale des Journalistes et des Ecrivaines de Tourisme). A publicat mai multe cărţi despre sport şi politică, printre care „Olimpiada mexicană”, „Semnale de pe Planeta Sport”, „Politica fără anestezie” şi „Faţa necunoscută a «Europei libere»”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult