Acasa Cultura-ReligieCultura A murit Florentina Satmari, unul din marii realizatori TV

A murit Florentina Satmari, unul din marii realizatori TV

scris de Z.V.
368 Afisari

A murit Florentina Satmari, unul din marii oameni de televiziune ai ţării, promotoare a folclorului naţional şi sprijinitoare a multor generaţii de rapsozi.

„Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari , unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane , cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului ! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca , odihna in lumina, aplauze și flori” a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

 

 

De-a lungul vremii Florentina Satmari a lansat mulţi dintre artiştii din muzica populară de azi. 

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.
Numele ei este legat de organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi a multor emisiunii TV. 

1 comentariu

Constantinescu Valentin-Ionut 16-02-2024 - 17:20

condoleante

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS