Acasa Cultura-ReligieCultura A murit Ileana Ciuculete

A murit Ileana Ciuculete

scris de C.S.
36 afisari

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marți, au precizat surse apropiate familiei acesteia.

Ileana Ciuculete a decedat la spital, au precizat sursele citate. Artista avea 59 de ani. Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957 în comuna Vela, județul Dolj.

A cântat de la 14 ani la orchestra de muzică populară ”Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook oficială a artistei. Este absolventă a Liceului de Matematică-Fizică ”Traian” din Drobeta Turnu Severin.

Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957, în comuna Vela, la interferența județului Dolj cu județul Mehedinți.

Datorită calităților vocale deosebite, a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară ”Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook a artistei.

A absolvit Liceul de matematică-fizică ”Traian”, din Drobeta Turnu-Severin.

De-a lungul carierei artistice, a fost angajată ca prim-solistă la Ansamblul ”Danubius” din Drobeta Turnu-Severin, la Ansamblul ”Nicolae Bălcescu” din Craiova și la prestigiosul ansamblu folcloric ”Călușul” din Scornicești. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din țară în turnee și spectacole.

Solistă apreciată de public pentru creațiile proprii și pentru stilul specific de a cânta, dinamic și melodios, a avut o bogată activitate discografică, însumând 30 de albume și peste 400 de melodii proprii.

Din discografia artistei, amintim albumele: ”De ce-i lăsat dorul dor”, ”Dragostea e rău de foc”, ”Primavara înfloare dorul”, ”Într-o zi de mai cu soare”, ”Cântece de voie bună”, ”Tinerețe, nu pleca”, ”Ce e dragostea în lume”, ”Bobocel de trandafir”, ”Eu le-am spus ochilor mei”, ”Măi Ileană, măi olteancă”, ”Neicuță din Calafat”, ”Asta sunt, n-aveți ce-mi face”, ”Am venit cu drag la voi”, ”Ciorba de curcan”, ”Prost ai fi dacă mă crezi”, ”Pân’ la tine mândro, la Sălaș”, ”Din Timoc la Chișinău”.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult