Acasa Cultura-ReligieCultura A murit jurnalistul Horia Tabacu

A murit jurnalistul Horia Tabacu

scris de Ziua Veche
450 Afisari

Jurnalistul Horia Tabacu, consultant editorial al cotidianului Evenimentul zilei, a murit, sâmbătă, la vârsta de 60 de ani, din cauza unor probleme cardiace, potrivit unui anunţ postat pe site-ul publicaţiei la care acesta a lucrat în ultimii ani.

horia tabacuHoria Tabacu a lucrat în echipa de început a Evenimentului Zilei, iar ulterior în presa tabloidă, la Cancan şi Star, a condus ziarul Atac, al afaceristului Marius Locic, dar a condus și revista pentru bărbați Hustler. Ulterior, a revenit la Evenimentul Zilei, unde a lucrat în ultimii ani în calitate de consultant și unde scria tablete sub pseudonimul „Profesorul distrat”.
Înainte de 1989, Horia Tabacu a lucrat la ziarul „Informația Bucureștiului”.
Revolutia l-a prins ca reporter la Informatia Bucurestiului. A contribuit cu reportaje din strada la nasterea primului ziar scos dupa fuga lui Ceausescu, Libertatea.

In 1992, pleaca la nou-infiintatul ziar al lui Ion Cristoiu, Evenimentul zilei, unde ocupa functia de sef de departament. Dupa un an, părăseste EVZ impreuna cu Sorin Rosca Stanescu si o echipa de jurnalisti si lanseaza ziarul Ultimul cuvant, cel mai modern la acea vreme, fiind lucrat tot pe computer. Urmeaza perioada Ziua. Dupa niste ani buni la cotidian, Horia accepta o provocare si, din functia de director lanseaza revista Hustler in Romania. Lansarea devine celebra prin scandalul provocat de ministrul Culturii, surprins cu o stripteoza in poala, iar Horia e propulsat ca vedeta media. Cred ca e momentul in care realizeaza ca presa tabloida va captiva o mare parte a populatiei si, in 2005, incepe sa construiasca langa Radu Budeanu ziarul Averea. Cand tirajul a ajuns la 40.000 de exemplare, Budeanu vinde ziarul lui Dinu Patriciu, iar Horia Tabacu pleaca (2006). In 2007, ii construieste lui Buzaianu si Budeanu tabloidul Cancan. In momentul de fata, scrie carti.

 Dumnezeu sa-l odihneasca !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult