Acasa Cultura-ReligieCultura A murit noul Pavarotti

A murit noul Pavarotti

scris de L.M.
8 afisari

Tenorul italian Salvatore Licitra, cunoscut ca noul Pavarotti a murit în noaptea de duminică spre luni. El ca fost rănit grav într-un accident de motocicletă în urmă cu peste o săptămână.

salvatore_licitra_mortMedicii de la spitalul din Catania unde tenorul a fost internat imediat după accident au confirmat faptul că Salvatore Licitra a intrat în moarte cerebrală şi că familia acestuia a autorizat prelevarea organelor sale pentru donare, informează La Repubblica, citat de Mediafax. Accidentul s-a produs pe 27 august, în oraşul Ragusa din sudul Siciliei. Tenorul, care avea doar 43 de ani, a pierdut controlul asupra motocicletei – un model Vespa – pe care o conducea şi s-a izbit de un zid. Medicii cred că tenorul a suferit un accident cerebral în timp ce-şi conducea motocicleta.

Tenorul italian, care nu purta cască, a suferit importante traumatisme craniene, la nivelul feţei şi al cutiei toracice, şi a fost transportat la secţia de reanimare a spitalului din Catania. Partenera lui de viaţă, o chinezoaică în vârstă de 29 de ani, care călătorea cu el pe motocicletă, purta o cască şi a suferit doar câteva răni superficiale. Salvatore Licitra, născut în Elveţia din părinţi italieni, urma să primească un premiu la Ragusa, pe 3 septembrie.Absolvent al conservatorului din Parma, Salvatore Licitra şi-a început cariera de cântăreţ în acest oraş, în anul 1998. Succesul internaţional a venit în 2002, când a fost solicitat să îl înlocuiască pe celebrul Luciano Pavarotti, la Metropolitan Opera din New York, în rolul Caravadossi din opera „Tosca”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult