Acasa Cultura-ReligieCultura A murit parintele punk-ului

A murit parintele punk-ului

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Malcolm McLaren, fostul manager al trupei punk britanice Sex Pistols si al grupului New York Dolls, a decedat, joi, din cauza unui cancer, la varsta de 64 de ani, informeaza Mediafax. „Malcolm McLaren a murit astazi (joi, n.r.) intr-un spital elvetian”, a declarat Young Kim, iubita managerului britanic. Ea a corectat astfel informatiile aparute initial in presa potrivit carora Malcolm McLaren ar fi murit la New York. Managerul britanic suferea de mezoteliom, o forma rara de cancer pulmonar, a precizat Young Kim, in varsta de 38 de ani, pentru care Malcolm McLaren era „un mare artist, care a schimbat lumea”. 


Malcolm McLaren este considerat „parintele miscarii punk” si a contribuit la infiintarea, in anii 1970, a grupului Sex Pistols. El a fost, totodata, managerului grupului New York Dolls, o trupa americana care a influentat acest gen muzical. „Fara Malcolm McLaren nu ar fi existant punk-ul britanic”, a declarat jurnalistul Jon Savage, autorul cartii „England’s Dreaming”, un volum care retraseaza istoria curentului punk si a trupei Sex Pistols. Creatorul de moda Jean-Charles de Castelbajac, un prieten apropiat inca din anii 1970 al lui Malcolm McLaren, il considera, la randul sau, pe muzicianul si artistul McLaren drept un „vizionar de geniu”, deoarece acesta a fost „fondatorul transpunerii in imagini a muzicii”. Nascut la Londra, in 1946, Malcolm McLaren a avut un fiu cu Vivienne Westwood, Joseph, nascut in 1967, fondatorul marcii de lenjerie Agent Provocateur. McLaren a devenit managerul grupului american New York Dolls, inainte de a lansa pe scena muzicala trupa Sex Pistols. Malcolm McLaren s-a lansat in propriile lui proiecte muzicale, odata cu albumul „Duck Rock”, in 1983, care a avut mare succes in Marea Britanie, gratie hitului „Double Dutch”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult