Acasa Cultura-ReligieCultura A murit scriitorul Mircea Micu

A murit scriitorul Mircea Micu

scris de Ziua Veche
12 afisari

Scriitorul Mircea Micu a murit duminica, la varsta de 73 de ani, au declarat luni, apropiati ai acestuia pentru Mediafax. Potrivit unor reprezentanti ai Uniunii Scriitorilor din Romania, trupul neinsufletit al lui Mircea Micu va fi depus marti la capela Crematoriului Vitan-Barzesti din Capitala, dupa care, la ora 14.00, va avea loc incinerarea.


 

Poet, prozator, dramaturg, Mircea Micu s-a nascut la Varsand, in judetul Arad, pe 31 ianuarie 1937. Este autorul a peste 35 de volume de proza, versuri, memorialistica, laureat al premiilor literare pentru proza, poezie si dramaturgie ale Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si Academiei Romane, dupa cu se precizeaza pe blogul sau mirceamicu.wordpress.com. Micu a fost presedinte al Fundatiei Internationale pentru Cultura, Arta si Morala Civica “Mihai Eminescu”. Mircea Micu este, printre altele, autorul romanului “Patima” si “semnul sarpelui”, al volumului de versuri “Poeme pentru mama” si al volumelor de memorialistica “Intamplari cu scriitori”. Parodist remarcabil, el si-a adunat volumele tiparite in antologia “La munte si la mare… parodii”. Dupa 1990, Micu a fost redactor-sef al publicatiei Viata Capitalei, director al revistei Romanul, al ziarului Cronica Romana si redactor-sef al publicatiei Literatorul. In anul 2007, el lanseaza primul volum autograf de versuri, intitulat “Testament liric”, cu ilustratii de Florin Puca. Micu a fost, de asemenea, realizator al emisiunilor de televiziune “Ateneul artelor” si “Convorbiri duminicale”.

0 comentariu

un fost coleg 08-06-2010 - 07:49

casa de piatra pt tudor si toate cele bune pentru voi. astept cu inflacarare momentul in care ziuaveche.ro va ajunge un cotidian care ii va face pe toti ciocoii sa tremure in momentul in care isi vad numele in ziarul de dimineata.

Didea Andrei 08-06-2010 - 11:02

ITI DORESC CASA DE PIATRA TUDOR SI MULTA BAFTA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS