Acasa Cultura-ReligieCultura Academia Română: Ponta nu ne-a cerut să analizăm cazul Mang

Academia Română: Ponta nu ne-a cerut să analizăm cazul Mang

scris de A.B.
3 afisari

Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, a dezvăluit că instituţia pe care o conduce nu a primit nicio solicitare din partea premierului Ponta pentru a ancheta cazul Ioan Mang. 

haiduc

foto: agentia.org

Ionel Haiduc, a declarat, pentru Gândul, că instituţia pe care o conduce nu a primit nicio solicitare din partea premierului Victor Ponta în acest sens.

„Nu a existat nicio solicitare, scrisă sau verbală, din partea premierului, prin care să ne ceară să constituim o comisie care să analizeze cazul Mang.

Premierul nu ne-a cerut deocamdată acest lucru. Noi nu putem să facem asta dacă nu suntem solicitaţi, Academia Română nu este autorizată să autosesizeze în cazurile de plagiat. Dacă vom fi solicitaţi, noi putem constitui o comisie în două zile”, a declarat Ionel Haiduc.

Şi Păun Ion Otiman, secretarul general al Academiei Române, a susţinut cele spuse de Haiduc şi a declarat că a aflat despre ideea lui Ponta de la televizor.

„Nici premierul, nici Guvernul nu ne-au solicitat până acum să analizăm dacă e vorba de un plagiat”, a spus el, adăugând că ar fi prima oară când Academia Română ar trebui să analizeze un caz de plagiat venit din afara ei.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că a hotărât să solicite Academiei Române să analizeze acuzaţiile de plagiat care i se aduc ministrului Educaţiei, Ioan Mang.

„Şi sper sa fi fost acceptată această solicitare”, a adăugat atunci premierul, care a mai spus că dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult