Acasa Cultura-ReligieCultura Actori care au crezut în a doua sansa

Actori care au crezut în a doua sansa

scris de Ziua Veche
150 Afisari

La Hollywood, nu este usor sa îti mentii o cariera de succes. Numele unui actor poate fi pe buzele tuturor într-o zi si apoi uitat a doua zi. Atunci când un actor îsi pierde fanii si nu mai primeste roluri, el poate fie sa dispara, fie sa încerce sa-si relanseze cariera dupa o vreme. Dar relansarea carierei se poate întâmpla si din alte motive.

John Travolta

Atunci când actorii sunt încadrati într-o anumita categorie, ei încearca sa se desprinda de imaginea lor si aleg roluri complet diferite pentru a arata ca sunt polivalenti. Evident, relansarea cu succes a unui actor este un fenomen destul de rar si doar câteva staruri au reusit sa realizeze aceasta performanta.

John Travolta

John Travolta a obtinut succesul peste noapte cu Welcome Back Kotter, un serial de televiziune din anii 1970. Dupa aceea, i s-au oferit o multime de filme si au fost multe blockbustere precum Febra de sâmbata seara si Grease. Cu toate acestea, în cele din urma, cariera lui Travolta a început sa decada si, rând pe rând, toate filmele sale au esuat.

Multi au spus ca acesta a fost sfârsitul carierei sale pâna când, spre surprinderea tuturor, regizorul Quentin Tarantino l-a distribuit în filmul devenit acum legendar, Pulp Fiction. Aceasta oportunitate din partea lui Tarantino i-a catapultat cariera si Travolta si-a continuat ascensiunea cu filme de mare succes precum Fata în fata, Michael si Un mafiot la Hollywood.

Daniel Radcliffe

Viata lui Daniel Radcliffe s-a schimbat complet la vârsta de 11 ani, când a prins rolul titular din seria Harry Potter. El l-a interpretat pe micul vrajitor, celebru în întreaga lume, timp de aproximativ 10 ani, iar personajul este atât de popular încât, chiar daca l-a transformat într-un star, a facut, de asemenea, ca oamenii sa îl vada doar ca pe un baiat cu ochelari pentru o perioada lunga de timp de acum încolo.

Cu toate acestea, Daniel a facut tot ce i-a stat în putinta pentru a iesi din aceasta imagine. Dupa ce a terminat Harry Potter, a jucat mai ales în filme independente, iar multe dintre aceste roluri sunt mult mai întunecate. El s-a îndepartat complet de genul fantasy pentru copii si adolescenti, axându-pe pe thrilleruri de succes, precum Horns, Jungle si Evadare din Pretoria.

Winona Ryder

Winona Ryder a fost o actrita extrem de populara în anii 1980 si la începutul anilor 1990, perioada în care a jucat într-o multime de filme de mare succes, precum Dracula, Heathers si Edward Mâini-de-Foarfeca. Dar apoi Ryder s-a confruntat cu o perioada extrem de grea, dupa ce a fost condamnata pentru furtul unor haine în valoare de 5.000 de dolari, în 2001.

Cariera ei aproape ca s-a prabusit, deoarece fanii erau mai interesati sa afle despre furtul din magazin decât despre talentele ei actoricesti. Cu toate acestea, ea a avut o revenire spectaculoasa în îndragitul serial Stranger Things si, brusc, Ryder si-a recâstigat faima la nivel mondial.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey si-a facut un nume în thrillerul Vremea razbunarii. Regizorul Robert Zemeckis l-a distribuit în Contact, iar Steven Spielberg l-a distribuit în Amistad. Cu toate acestea, el a intrat apoi în lumea comediilor romantice cu Eu cu cine ma marit? Si s-a implicat în ele, dar fara prea mult succes. Actorul a recunoscut acest lucru înainte de a fi prea târziu si a luat o pauza de 20 de luni.

La revenirea sa, a jucat exclusiv în filme care l-au consacrat ca actor, începând cu Killer Joe al lui William Friedkin, în rolul unui politist sordid devenit vânator. Dupa aceea, a oferit o serie de performante de exceptie în pelicule precum Magic Mike, Interstellar si Dallas Buyers Club, premiat cu Oscar.

Robert Pattinson

L-a interpretat pe Cedric Diggory în filmele din seria Harry Potter, dar dupa aceea a disparut practic si oamenii au uitat de el pâna când a intrat în pielea lui Edward Cullen si s-a transformat într-o senzatie peste noapte.

Rolurile lui Pattinson din Apa pentru elefanti si Aminteste-ti de mine se potrivesc cu imaginea sa de baiat îndragostit. Totusi, acest lucru nu i-a adus prea mult succes si atunci s-a orientat catre proiecte mai creative, precum Farul, Tenet si Good Time. A câstigat multe aprecieri din partea criticilor pentru aceste filme si rezultatul a fost ca a primit rolul legendar al lui Batman în filmul lui Matt Reeves.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult