Acasa Cultura-ReligieCultura Adevaratul Cod al lui Da Vinici

Adevaratul Cod al lui Da Vinici

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Uitati de codul lui Da Vinci. Cel care are intr-adevar un cod este Michelangelo, arata expertii.


Michelangelo este recunoscut ca unul dintre ce mari pictori si sculptori ai Renasterii italiene. Ceea ce nu se stie prea mult despre el este faptul ca a fost extrem de pasionat de anatomie si ca, la un moment dat, a convins un spital sa il lase sa studieze cadavrele. El si-a distrus insa aproape toate notitele si schitele anatomice.

 

Un cuplu de experti americani in neuroanatomie crede ca Michelangelo a lasat niste ilustratii anatomice in spatele uneia dintre cele mai cunoscute opere ale sale, Capela Sixtina.

 

Artistul a pictat capodopera intre 1508 si 1512 la Roma, iar de atunci a fost admirata de milioane de turisti. Ian Suk si Rafel Tamargo cred ca ultima scena de pe tavanul Capelei, in care Dumnezeu separa lumina de intuneric cu mainile sale, infatiseaza foarte precis maduva spinarii si trunchiul cerebral. Ei au observat ca gatul si pieptul lui Dumnezeu prezinta nereguli anatomice, care nu sunt prezente in alte picturi din Capela, si sunt luminate altfel, dinadins. Expertii au suprapus gatul din pictura peste o fotografie a creierului uman. Surpriza: cele doua imagini s-au potrivit perfect! Ei au adaugat ca o bucata din haina lui Dumnezeu se potriveste la fel de bine cu maduva spinarii. Cei doi spun ca Michelangelo a creat aceste detalii ca un mesaj secret al picturii, insa nu au putut spune ce inseamna el.

 

Mai mult pe realitatea.net.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult