Acasa Cultura-ReligieCultura Adio, Ştiri de la ora 5!

Adio, Ştiri de la ora 5!

scris de D.P.
6 afisari

CNA a decis, marţi, să interzică difuzarea pe posturile de televiziune a imaginilor de la locul tragediilor – sinucideri, crime şi mutilări -, dar şi a imaginilor care arată suferinţa familiilor victimelor.

În mod concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să completeze articolul 17 din Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, care prevede că „În intervalul orar 6.00 – 22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producţiile audiovizuale de ficţiune, care conţin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte„.

În plus, CNA a decis să adauge un alineat nou la acest articol, prin care posturile de televiziune nu mai pot difuza imagini de la locul tragediilor precum sinuciderile, crimele şi mutilările, dar nici imagini prin care este prezentată suferinţa familiilor victimelor.

CNA a completat Codul audiovizual în sensul interzicerii difuzării de imagini de la locul tragediei, atunci când e vorba de sinucideri, crime şi mutilări. De asemenea, nu se vor difuza imagini care arată suferinţa familiilor victimelor. În acest fel protejăm demnitatea şi imaginea victimei şi a familiei, mai ales atunci când este vorba de un copil sau de un adolescent”, a declarat, potrivit Mediafax, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după votul Consiliului.

6 comentarii

un roman verde 28-06-2011 - 23:45

Era si cazul. Asa ceva nu e de nasul publicului larg, nu e o stire. Toti cei care urmareau pe nerasuflate asemenea „stiri” ar trebui se se gandeasca, macar o clipa, ca maine ar putea sa fie EI de cealalta parte a „sticlei”, ceea ce cred ca nu le-ar conveni defel. Bravo CNA!

Cercul 29-06-2011 - 00:05

Stirile astea erau antrenament pentru viitoare cariera in politia judiciara, pentru ca romanii orice pregatire ar avea, tot pe probleme juridice lucreaza.

urbos 29-06-2011 - 01:07

Mizeria CNA trebuie desfiintat.

YAAKOV 29-06-2011 - 07:05

Ia un diazepam. In cazul asta CNA a actionat corect.

urbos 29-06-2011 - 20:25

Taci ma ……….. CNA nu trebuie sa existe.

cna-st 30-06-2011 - 21:53

deoarece se prevad sinucideri in masa in romanica…de aia. romanii nu ies in strada sa fie raniti de catre fortele de ordine. prefera sa moara sigur, decat sa fie lasati la poarta spitalelor romanesti desfiintate. bravo CNA! CNA lucreaza pentru tine..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult