Acasa Cultura-ReligieCultura UPDATE: Adrian Păunescu, în stare foarte gravă. Ultima poezie si scrisoarea fiicei !

UPDATE: Adrian Păunescu, în stare foarte gravă. Ultima poezie si scrisoarea fiicei !

scris de Ziua Veche
4 afisari

Ana Maria Paunescu si Adrian Paunescu-foto Intact

 UPDATE, joi, ora 17.55: Şerban Brădişteanu, medicul curant al poetului Adrian Păunescu, a avertizat joi după-amiază că starea de sănătate a acestuia este extrem de gravă. “Pacientul a mai făcut câteva stopuri cardiace pe care le-am resuscitat, dar se pare că boala depăşeşte resursele noastre terapeutice. Nu ştiu dacă vom mai face faţă în continuare”, a spus medicul, adăugând că prognosticul rămâne extrem de rezervat.

UPDATE joi, ora 08.40– Adrian Păunescu este în continuare în stare critică. Poetul este internat de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca din Capitală, iar starea lui s-a agravat foarte mult după ce a intrat în stop cardiac. În prezent, acesta este ţinut în viaţă de aparate. Ana-Maria, fiica lui Adrian Păunescu, i-a scris poetului o scrisoare impresionantă. Una în care îi cere să lupte pentru viaţă pentru că mai are multe de făcut.

Te rog, tată, găseşte optimismul de care e nevoie pentru luptă! Mai sunt atâtea de făcut! Vine iarna, vine frigul şi trebuie să te găsească bine. Vin sărbătorile, vine ziua mea, voi face 20 de ani şi vreau să fii puternic. La vară avem de mers la Bârca, să mâncăm lubeniţă şi ciorbă de ştevie şi să stăm pe terasa de acasă„, îi transmite Ana-Maria tatălui său în scrisoarea citată de Jurnalul Naţional.

În scrisoare, Ana-Maria îi aminteşte tatălui său de planurile lor de călătorie la Vatra Dornei, Apuseni şi Putna. I-a vorbit apoi despre oamenii care se interesează de starea de sănătate a poetului.

„Sună telefoanele, toţi întreabă de tine.(…) Le spun că te vei face bine. Le spun că lupţi. Le spun că avem treabă. Şi ei mă cred. Au nevoie să mă creadă. Se liniştesc şi mă roagă să-ţi transmit că se gândesc la tine. Şi vocea alarmată li se stinge într-un mesaj înlăcrimat”, scrie Ana-Maria.

Zdruncinată că tatăl ei se află în spital, Ana-Maria îl roagă la final să nu abandoneze lupta.

„Nu am făcut destule împreună. Aşa că, haide, tată, ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt. (…) E noiembrie. Nu-mi place toamna, când ţie nu ţi-e bine”, încheie fiica lui Adrian Păunescu.

—————————————————————————

UPDATE ora 19,45- Maestrul a scris de pe patul de spital o poezie pentru postul  Radio Resita.

 De la un cardiac, cordial:

” De aicea, de pe patul de spital,

Pe care mă găsesc de vreme lungă

Consider că-i un gest profund moral

Cuvântul meu la voi să mai ajungă

Mă monitorizează paznici minimi

Din maxima profesorului grijă

În jurul obositei mele inimi

Să nu mă mai atingă nicio schijă.

Aud o ambulanţă revenind

Cu cine ştie ce bolnav aicea

Alarma mi se pare un colind

Cu care se tratează cicatricea.

Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei!

Păziţi-vă şi inima şi gândul!

De nu doriţi să vină anii grei

Spitalul de Urgenţă implorându-l.

Eu vă salut de-a dreptul cordial

De-a dreptul cardiac, precum se ştie

Recunoscând că patul de spital

Nu-i o alarmă, ci o garanţie.

Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani

Eu însumi sunt mai omenos în toate.

Dă-mi, Doamne, viaţă încă nişte ani

Şi ţării mele minimă dreptate!”

———————————————————————————

UPDATE, ora 19.25: Starea lui Adrian Păunescu s-a agravat din nou. Este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

UPDATE, 12.45: Medicii fac, de mai multe ore, diverse manevre medicale specifice pentru repunerea în funcţiune a inimii poetului Adrian Păunescu, la parametri stabili, conform unor surse medicale citate de Mediafax.

Medicii au intrat în alertă încă din noaptea de marţi spre miercuri, când au constatat oprirea bătăilor inimii. La ora transmiterii ştirii, pacientul a fost conectat la aparate, pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii, conform surselor citate.

Starea de sănătate a poetului şi politicianului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit, el fiind în prezent în stare gravă, a declarat pentru Agerpres dr. Şerban Brădişteanu, de la Clinica de Chirurgie cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Poetul Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în 26 octombrie. Potrivit medicului Şerban Brădişteanu, starea poetului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit pe fondul unor suferinţe mai vechi – diabet de 10-12 ani, – pacientul suferind de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult