Acasa Cultura-ReligieCultura „Aferim!”, în cinematografele românești din 13 martie

„Aferim!”, în cinematografele românești din 13 martie

scris de C.S.
13 afisari

„Aferim!”, filmul pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru regie la Berlinale 2015, va rula în premieră în cinematografele românești din 13 martie.

aferimPelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film. Premiera românească „Aferim!” a fost reprogramată o săptămână mai târziu decât data stabilită inițial, decizia fiind luată „din dorința de a fi prezenți cu filmul în cât mai multe cinematografe din țară și de a organiza spectacole de gală în prezența echipei în marile orașe”, a explicat Ilinca Belciu, coordonator distribuție „Aferim!”, citată în comunicat.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!” este un un film istoric a carui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob țigan fugar (Cuzin Toma).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult