Acasa Cultura-ReligieCultura AFR – Nea Mărin Miliardar, mai mulţi spectatori ca toate producţile post 89’ la un loc

AFR – Nea Mărin Miliardar, mai mulţi spectatori ca toate producţile post 89’ la un loc

scris de Z.V.
1 afisari

Asociţaia Film România (AFR) a anunţat că filmul „Nea Mărin Miliardar”, regizat de Sergiu Nicolaescu, în 1979, a avut mai mulţi spectatori decât toate cele 200 de filme româneşti de după ’89.

AFR - Nea Mărin Miliardar, mai mulţi spectatori ca toate producţile post 89’ la un loc (foto:romania-inedit.3xforum.ro)

Nea Mărin Miliardar„, care l-a avut în rolul principal pe marele actor Amza Pellea, a avut aproximativ 7,5 milioane de spectatori în cinematografele din România, a declarat, pentru mediafax, Constantin Fugaşin, preşedintele Asociaţiei Film România (AFR). Astfel, potrivit acestuia „Cele aproape 200 de filme româneşti realizate după 1989 nu au atras – toate la un loc! – numărul de spectatori înregistrat de un singur film al lui Sergiu Nicolaescu”, strângând împreună sub 7 milioane de spectatori în cinematografele din România.

Constantin Fugaşin a menţionat totodată că „Numărul total al spectatorilor români care au văzut cele 60 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu este de zece ori cât populaţia României – aproape 200.000.000″. El a precizat că filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost difuzate de zeci de ori şi de diferite televiziuni: „După părerea mea se mai strâng încă 50 de milioane de spectatori care au văzut la televizor filmele lui Sergiu Nicolaescu, după 1989″.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită. Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorinţe exprese, respectată de soţia acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult