Acasa Cultura-ReligieCultura Akira Yoshizawa a transformat Google în Origami (VIDEO)

Akira Yoshizawa a transformat Google în Origami (VIDEO)

scris de Z.V.
5 afisari

Japonezul Akira Yoshizawa, supranumit parintele origami, este omagiat de Google miercuri, 14 martie, la 101 ani de la nasterea sa. Echipa de grafica de la Google a realizat un desen in stil origami, cu cele sase litere realizate din hartie colorata.

101 ani de la nasterea lui  Akira Yoshizawa

101 ani de la nasterea lui Akira Yoshizawa

Origami este un cuvant care vine din limba japoneza si inseamna hartie pliata. Acest joc pune la incercare talentul plierii hartiei colorate in modele diverse, de la creaturi vii, la obiecte neinsufletite sau forme decorative. Aceasta arta este atribuita culturii japoneze stravechi, desi unele voci sustin ca este posibil ca origami sa fi fost adusa in Japonia de catre calugarii budisti din China.

Akira Yoshizawa s-a nascut pe 14 martie 1911 si a trait pana pe 14 martie 2005. A fost considerat maestru origami, iar conform estimarilor proprii din 1989, a creat peste 50.000 de modele. Yoshizawa a fost si este un ambasador cultural international pentru Japonia. In 1983, imparatul japonez Hirohitoi-a acordat Ordinul Soarelui Rasare, unul din cele mai inalte onoruri care poate fi acordat unui cetatean japonez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult