Acasa Cultura-ReligieCultura Andre Rieu vine in Romania

Andre Rieu vine in Romania

scris de Ziua Veche
62 afisari

Andre Rieu, celebrul violonist, dirijor si compozitor olandez, cel care a infiintat Orchestra Johann Strauss, vine in Romania cu unul dintre grandioasele sale spectacole.

André Rieu va concerta în premieră în România în 2015. Concertul va fi organizat cel mai probabil în luna iunie, amploarea producțiilor lui Rieu recomandându-l pentru Piața Constituției. André Rieu va fi acompaniat de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.

André Rieu va concerta în premieră în România în 2015.

André Rieu va concerta în premieră în România în 2015. Concertul va fi organizat cel mai probabil în luna iunie, amploarea producțiilor lui Rieu recomandându-l pentru Piața Constituției. André Rieu va fi acompaniat de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.
Celebrul violonist va susține o conferință de presă la București, marți 9 decembrie 2014, momentul în care vor fi făcute publice toate informațiile. André Rieu va concerta în mai 2015 în mai multe orașe europene, precum Copenhaga (07.05), Zurich (12.05), Geneva (13.05), Budapesta (20.05), Praga (22.05).

Artistul își promovează noul său dublu disc, “Love in Venice” (CD+DVD). Materialul a fost lansat în noiembrie 2014 și cuprinde piese celebre ca “Funiculi Funicula”, “O Sole Mio”, “Volare”, “Santa Lucia” etc.
André Rieu a început să dezvolte pasiunea pentru vioară de la o vârstă foarte fragedă. A început să studieze acest instrument când avea doar 5 ani, fiind fascinat de orchestre. Iubirea pentru muzica clasică a fost moștenită din familie, tatăl său fiind dirijor al Maastricht Symphony Orchestra.
Fenomenul Andre Rieu s-a declansat in 1994, cand pe piata aparea albumul “The Second Waltz”, primul material semnat de Orchestra Johann Strauss. La scurt timp de la lansare, piesa care a si dat numele albumului “The Second Waltz” a urcat pe primul loc in topul 100 al hiturilor din intreaga lume.
“Imperiul” Andre Rieu creste odata cu succesul inregistrat de artisti, si aduna, in scurt timp, sute de angajati, printre care solisti, instrumentisti, producatori, operatori, ingineri de sunet, designeri. Cu totii lucreaza la punerea in scena a celor mai spectaculoase idei de spectacol.
Supranumit Regele Valsului, nu pentru virtuozitatea cu care interpreteaza, ci pentru faptul ca a reusit sa readuca valsul in inimile oamenilor prin spectacolele sale.
Printre cele mai apreciate momente artistice ale sale se regaseste si turneul sustinut in Australia. Continentul s-a aflat in 2008 sub vraja spectacolelor semnate de marele artist. Nu e de mirare ca evenimentul a fost cel mai bine vandut, sustinand concert dupa concert cu casa inchisa. Atunci, peste 300.000 de oameni au asistat la spectacolele sustinute, acestea fiind transmise in direct atat de televiziunile nationale din Australia, cat si de cele din Olanda.
Pentru concertele din Australia Andre Rieu a folosit o echipa de peste 500 de oameni dintre care peste 250 erau artisti (Baletul Operei de Stat din Viena, 80 de dansatori de vals vienez si Asociatia de Patinaj Artistic din Viena).
La sfarsitul lui 2008 Andre Rieu este singurul artist de muzica clasica in Top 10 in lista Pollstar, lista anuala a celor mai bine vandute turnee la nivel mondial. Deasupra lui Andre Rieu, in acest top, se afla doar nume celebre precum Madonna sau The Police.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult