Acasa Cultura-ReligieCultura Animatie 3D: Cum sa iti dresezi dragonul!

Animatie 3D: Cum sa iti dresezi dragonul!

scris de Ziua Veche
102 afisari

Un film de animatie exceptional care are de toate: actiune, comedie, drama, fantezie etc., bazat pe cartea pentru copii “How to train your dragon” a britanicei Cressida Cowell. Dincolo de actiune, prima data dai fata in fata cu dragonii care sunt desenati exceptional. Au niste fete la care nu te poti abtine sa nu razi.


De unde mai pui ca si comportamentul lor este unul domestic desi sunt vanati de catre vikingi. Nici peisajele nu sunt mai prejos fiind realizate foarte bine. Avand in vedere ca este 3D va imaginati ca si efectele sunt mult mai mai interesante. O animatie in care printre interpretii vocilor se numara Gerard Butler, Craig Ferguson sau Jonah Hill. Sarind peste povestea ce o voi prezenta mai jos ideea principala se invarte in jurul unui crez ce dainuie de sute de ani. Un crez gresit pentru ca nimeni nu a fost in stare sa priveasca situatia si din alt punct de vedere. O productie reusita de catre DreamWorks Animation care a mai avut realizari remarcabile ca Shrek, Kung Fu Panda sau chiar Madagascar.

Filmul incepe cu povestea unui tanar viking entuziast, pe nume Hiccup, fiul conducatorului unui trib, ce isi doreste sa vaneze cel mai de temut dragon si anume “Furia Noptii” ce arunca cu fulgere. Un animal ce nu a fost vazut de nimeni. Problema acestui “razboinic” este ca el nu are curajul sa ucida avand o inima blanda si, de asemenea, nici fizicul nu il prea ajuta. Totusi dispune de inteligenta care se dovededeste a fi o buna arma, cu inventia lui reusind sa rapuna “temutul dragon” ce captura, la fel ca multi altii, mancarea (n.r. – oile) din tribul viking. Insa, acest tanar, descopera ca tot ceea ce stiau despre aceste mistice creaturi era gresit. In realitate erau niste animale blande. Nici Furia Noptii nu facea exceptie care parca avea un comportament de pisica blanda ce abia asteapta sa se joace, iar ca aspect se pare ca a fost insipirata dupa soparle. Fauna este bogata in dragoni de toate categoriile si culorile, de la cei care arunca cu foc pana la cei care se folosesc de sunete pentru a ataca. Care este motivul pentru care fura mancarea vikingilor si se lupta cu tribul, nu trebuie decat sa urmariti povestea. Adica cititi cartea sau urmariti filmul. Animatia se potriveste tuturor categoriilor de persoane ce vor sa se destinda, sa rada si sa uite de viata cotidiana pentru 100 de minute. Productia DreamWorks Animation se poate urmari la cinematograful Light Cinema (www.lightcinemas.ro) din Liberty Center.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult