Acasa Cultura-ReligieCultura ‘Anonimul’ revine în Deltă

‘Anonimul’ revine în Deltă

scris de C.P.
9 afisari

Festivalul Internațional de Film „Anonimul” revine în Deltă, de luni până duminica viitoare, și cuprinde selecția „Romanian Off” – în care sunt selectate producții premiate în 2015, precum „Comoara” de Corneliu Porumboiu -, o prezentare despre conectarea la natură de Teodor Frolu, dar și clasica sa competiție.

anonimul 2015Premiile vor fi acordate în urma votului publicului din Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. După ce anul trecut, în mod excepțional, „Anonimul” s-a desfășurat la București, festivalul revine, anul acesta, în mica localitate de la Dunăre. Anul acesta, scurtmetrajele românești și cele străine concurează în secțiuni diferite, pentru prima dată, a explicat selecționerul categoriei „scurtmetraj”, Irina Margareta Nistor, într-o conferință de presă, care a avut loc vineri la București.

În competiția de lungmetraj, realizată de Ludmila Cvikova, se regăsesc titluri precum „Body” de Malgorzata Szumowska — artista care a primit, alături de Radu Jude, Ursul de Argint la Berlinala 2015 — și „Lumea e a mea” de Nicolae Constantin Tănase.

Festivalul va fi deschis luni cu proiecția filmului „Homarul” de Yorgos Lanthimos, care a primit Premiul Juriului la Cannes 2015. În a doua zi de festival, Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației „Ivan Patzaichin — Mila 23”, va susține prezentarea „Reconectat la natură”, urmată de o dezbatere.

În cadrul festivalului vor avea loc concerte, în campingul din Sfântu Gheorghe. Printre artiștii care vor cânta pentru publicul din Deltă se numără Plurabelle, Gojira, Jul Baldovin și Robin and the Backstabbers.

La secțiunea „Romanian Off”, ce prezintă producții autohtone, alături de „Comoara” și „Aferim!” vor mai fi prezentate „București Nonstop” și „Youtube Bazaar” — ambele de Dan Chișu—, „Vera” de Dorian Boguță, „Chuck Norris vs Communism” de Ilinca Călugăreanu și „De ce eu?” de Tudor Giurgiu.

Dan Chișu va prezenta, la festival, câteva minute din noul său film, care este în producție: „Aniversarea” (titlu de lucru).

Festivalul găzduiește și clasica secțiune dedicată actorilor care au decis să regizeze filme. Anul acesta, vor fi prezentate filme precum „Respire” de Melanie Laurent și „La mano visible” de Gael Garcia Bernal.

Directoarea festivalului, Miruna Berescu, a declarat, în conferința de presă de vineri, că o parte din filmele de la festival vor fi prezentate într-o retrospectivă, la București, la începutul lunii septembrie.

Festivalul „Anonimul”, dedicat filmului independent, se află la cea de a XII-a ediție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult