Acasa Cultura-ReligieCultura Ansamblu megalitic mai vechi decat Stonehenge, descoperit in Anglia

Ansamblu megalitic mai vechi decat Stonehenge, descoperit in Anglia

scris de Ziua Veche
4 afisari

Un sir de pietre antice care reflecta calea soarelui, la fel ca ansamblul de la Stonehenge, dar cu pana la 1.000 de ani mai vechi, a fost descoperit la Dartmoor, o zona nisipoasa din comitatul Devon, din sud-vestul Angliei, relateaza, luni, Daily Mail, citat de Agerpres.


Descoperirea megalitilor i-a incantat pe arheologi si a declansat din nou dezbaterea despre scopul Stonehenge, care este situat la aproape 200 de kilometri distanta, pe platoul Salisbury Plain din comitatul Wilshire. Cele noua pietre de la Cut Hill, unul dintre cele mai inalte puncte de pe Dartmoor, au fost datate in jurul anului 3.500 iHr. Acest lucru inseamna ca ansamblul este mai vechi decat Stonehenge, a carui constructie nu a inceput inainte de anul 3.000 iHr. Ambele monumente par sa fie clar aliniate pentru a marca rasaritul soarelui la solstitiul de vara si apusul la solstitiul de iarna, fapt care sugereaza ca au avut asocieri religioase sau astronomice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult