Acasa Cultura-ReligieCultura Antena 3, TVR1, Realitatea TV, amendate de CNA

Antena 3, TVR1, Realitatea TV, amendate de CNA

scris de A.B.
3 afisari

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat Antena3, TVR1, Realitatea TV pentru dezechilibre între putere şi opoziţie la dezbateri.

CNACNA a analizat, în şedinţa de joi, prezenţele reprezentanţilor partidelor politice în emisiunile de dezbatere difuzate de TVR 1, TVR 2, TVR Info, Antena 3, Realitatea TV, România TV şi B1 TV, în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie.

La finalul analizei, CNA a decis să amendeze Antena 3, cu 15.000 de lei, TVR 1 şi Realitatea TV, cu câte 5.000 de lei, şi să someze public TVR 2 şi România TV, pentru dezechilibre în privinţa reprezentanţilor puterii.

CNA a analizat emisiuni de dezbatere difuzate de aceste televiziuni din perspectiva respectării articolului 69, alineatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia în emisiunile de dezbatere numărul reprezentanţilor puterii şi ai opoziţiei trebuie să fie egal.

În schimb, CNA nu a luat nicio decizie de sancţionare sau de atenţionare în cazul B1 TV, întrucât nu a constat dezechilibre semnificative în cazul dezbaterilor difuzate de această televiziune. Potrivit monitorizării Consiliului, în dezbaterile transmise de B1 TV în noiembrie, decembrie şi ianuarie s-au exprimat 162 de reprezentanţi ai puterii şi 178 ai opoziţiei.

Toate sancţiunile în cazul acestor televiziuni au fost votate în unanimitate de membrii CNA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult