Acasa Cultura-ReligieCultura Antonescu, despre Holocaust: Suntem datori să luptăm împotriva xenofobiei

Antonescu, despre Holocaust: Suntem datori să luptăm împotriva xenofobiei

scris de C.S.
2 afisari

Crin Antonescu a adresat un omagiu victimelor Holocaustului, reiterând obligaţia de a lupta împotriva xenofobiei şi de a evita rescrierea unei pagini atât de dureroase a istoriei, în viitor.

Crin Antonescu a adresat un omagiu victimelor Holocaustului.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului ne evocă tragedia fără precedent a celor şase milioane de evrei care au căzut victime unei ideologii criminale, implementată printr-o politică sistematică de către regimul nazist”, se arată în mesajul lui Crin Antonescu.

„Suntem datori să ne amintim cu respect şi compasiune de suferinţele inimaginabile provocate de un genocid cumplit şi avem obligaţia de a lupta într-un mod categoric împotriva oricăror atitudini xenofobe, de ură rasială sau religioasă, pentru ca această pagină dureroasă a istoriei umanităţii să nu mai fie rescrisă niciodată”.

Declaraţiile vin în contextul Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Comisia Europeană a publicat astăzi un nou raport în care remarcă faptul că în cele mai multe dintre statele membre ale Uniunii Europene nu au fost puse încă în aplicare în mod corect normele UE menite să abordeze infracțiunile motivate de ură, rasism și xenofobie.

Directiva-cadru a UE urmărește combaterea în special a manifestărilor rasiste și xenofobe, discursurilor și infracțiunilor motivate de ură și solicită statelor membre să definească (în legislație) infracțiunile privind incitarea publică la violență sau ură pe motive de rasă, culoare, religie, descendență sau origine națională sau etnică.

Comisia Europeană s-a angajat să monitorizeze îndeaproape punerea în aplicare a acestuia la nivel național.

10 comentarii

tomi 27-01-2014 - 17:30

“Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului ne evocă tragedia fără precedent a celor şase milioane de evrei care au căzut victime unei ideologii criminale, implementată printr-o politică sistematică de către regimul nazist”, se arată în mesajul lui Crin Antonescu.
================
Legiunea!!! Adunarea !!!
Auzi ba phula. urbos, digital, tache, salut, ereticul, ba imbecililor, Antonescu asta va da peste cap socotelile, dupa sursele voastre de informatii fasciste, islamice si legionare, cei pieriti in Holocaust erau mai putini decit o echipa de fotbal. Ba hermafroditilor, vad ca domnul Antonescu, seful vostru vorbeste de 6 milioane de victime ale Holocaustului, 6 milioane de evrei ucisi de barbaria dementa a ideologiei fasciste si dreptul asumat de niste paranoici imbecili ca voi, de a hotari destinul unor popoare si a decide cine trebuie sa moara, cine este rasa inferioara si cine este superom, selectia dementa a celor ce nu sint capabili sa inteleaga ca nu fac doi bani.
Salutari din Israel turmei de ciumati paranoici mai sus enumerati.

digital 27-01-2014 - 20:19

sugy phoolha, bă tomi, de-acolo din izdraiel !

tomi 27-01-2014 - 23:12

Ba ca ai s-o suji tu castravete, conte de palinca. Vezi tu pe mama dreacului in curind aliniat cu garda ta de fier (ruginit). Aveti sa marsaluiti prin curtea penitenciarului in ordine phutologica, urbos, digital, tache, salut, ereticul, cu steagul unitatii, o coada de matura cu izmana lui urbos vopsita-n verde, tu’va crucea ma-milor voastre de bestii legionare.

digital 27-01-2014 - 23:16

o să mărșăluiesc peste bucile tale rozalii și o să mă picur pe urechile tale aplatizate !
iar coada de mătură ți-o înfig în kur !

tomi 27-01-2014 - 23:29

Bine degetzel, asa-i cum zici tu, important e sa nu te loveasca damblaua, vad deja ca tremuri si esti palid, o mai crapa ficatii in tine si ma pui pe mine vinovat.

tomi 27-01-2014 - 23:35

Urbos tati, esti un tura de noapte? Greu tataia, greu, vad ca voi mentineti forja tot in trei schimburi ca pe vremea lui Nicusor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-01-2014 - 19:44

Aide-Memoires ,

================

aka kaTurboase ; Esti PRIVILEGIAT !
Tie ( Fekala absoluta) … vine chiar ,
Domnul Antonescu sa-ti …explice!
Ca doara vrea sa fie PRES e DINTE !
Si …musai nevoie mare sa stearga
Praful de pe TOBA !
(daca ai RASISTI , XENOFOBI si ANTISEMITI )
…Astea toate , deaqa nu apare koviltiru pe post de
D R I C !
Raspunde » Scris de – – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD la 25-01-2014 @ 20:32

========
incepi sa primesti ….de la dl Antonescu !

H2SO4 28-01-2014 - 04:41

hooopa! iaca ca acel „unul” nu are nimic de zis la acest articol….(mi)el care nu rateaza nici unul cu aberatiile lui . . . (si sa stii unuLe ca nu am scis nici un cuvintel cu ‘cratima’ !! – pe vremea mea se spunea „liniutza”).
=chip=in=taci=

UnUL 28-01-2014 - 09:16

Nu ai „SCIS”.
Și acum se spune „liniuță” în șccoala generală.

UnUL 28-01-2014 - 09:17

”Școala” cu un singur c, totuși ! Excesele nu sunt bune.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult