Acasa Cultura-ReligieCultura Are You Ready? (FOTO – VIDEO)

Are You Ready? (FOTO – VIDEO)

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Dupa o incercare esuata anul trecut de a concerta in Romania, pe 16 mai legendarul grup AC/DC va incanta publicul in Piata Constitutiei din Bucuresti. Pretul biletelor de intrare variaza intre 127 si 477 RON.

La inceputul anilor 60 familia Young pleaca la Sydney in Australia pentru a cauta prosperitatea ce nu o gasise in Scotia. Parasind Velvet Underground si invidios pe succesul fratelui mai mare George care canta la The Easy Beats, Malcolm isi propune sa infiinteze un nou grup in anul 1973. Ii coopteaza pe Dave Evans (vocal), Larry Kriedt (ch. Bass), Colin Burges (tobe) si pe fratele de numai 15 ani Angus de care era entuziasmat pentru talentul de a canta cu chitara, formand o formatie care la sugestia surorii Margareta se va numi AC/DC. Tot Margareta are ideea ca Angus sa apara pe scena in timpul concertelor costumat cu uniforma sa de colegiu. In aceasta formula formatia a concertat pentru prima data in Ajunul Anului Nou din 1973.

{youtube}zVyNZzyw9zw{/youtube}

La scurt timp Evans a fost inlocuit si dupa o perioada de cautari a fost introdus in formatie soferul trupei si prietenul fratilor Young, Bon Scott.

 

Primul album “High Voltage” a fost inregistrat in noiembrie 1974 si lansat in februarie 1975 (numai in Australia), insa in formula: George Young (ch. Bass), Tony Kerrante (tobe), Malcolm si Angus Young (ch.), si Bon Scott (vocal).

 

In 1976 dupa TNT (si acest album apare doar in Australia), scot al treilea album “Dirty Deeds Done Dirt Cheep” care va avea succes international datorita performantei lor la Festivalul Reading din acel an. La inceputul urmatorului an pleaca in primul turneu din Europa revenind dupa cateva luni in Australia pentru a termina urmatorul LP.

{youtube}sfpNESdK7qA{/youtube}

Consacrarea mondiala a venit odata cu aparitia albumului „Highway To Hell” publicat in septembrie 1979, care a avut un impact enorm in randul ascultatorilor.

{youtube}X80Qjh9Yivs{/youtube}

Dupa turneul din Spania din 1980, luat de la o petrecere in stare avansata de ebrietate in noaptea de 19 februarie, Bon Scott a fost lasat sa doarma pe bancheta din spate a masinii unde a murit prin asfixiere vomitand in somn. Desi initial au vrut sa dizolve grupul dupa acest incident, membrii formatiei au hotarat sa caute un alt solist vocal pentru a-l inlocui pe Bon. A fost cooptat Brian Johnson de la Geordie. Urmeaza apoi albumul “Back In Black” a carui coperta de culoare neagra dar mai ales clopotul, ii sunt dedicate lui Bon Scott, fiind unul dintre cele mai vandute din istorie.

{youtube}A7FFPP5KKA8{/youtube}

AC/DC vor mai scoate o serie de albume ce va propulsa formatia in prima linia a hard rock-lui, fiind una dintre cele mai iubite formatii. Insa in sanul grupului au avut loc si multe schimbari de muzicieni.

 

Membri:

 

Angus Young (ch. solo) 1973 – prezent

 

Malcolm Young (ch. Ritmica) 1973 – prezent

 

Phill Rudd (tobe) 1975 – 1983, 1994 – prezent

 

Cliff Williams (ch. Bass) 1977 – prezent

 

Brian Johnson (vocal) 1980 – prezent

{youtube}5bsT1OBJ5mA{/youtube}

Ex Membri:

 

Dave Evans (vocal) 1973 – 1974

 

Bon Scott (vocal) 1974 – 1980 (decedat)

 

Mark Evans (ch. Bass) 1975 – 1977

 

Simon Wright (tobe) 1983 – 1989

 

Chris Slade (tobe) 1989 – 1994

{youtube}_UaJ9UKM7kk{/youtube}

Din anul 2000, AC/DC are o strada in Leganes (Madrid), numita “Calle de AC/DC” la inaugurarea careia au participat Angus si Malcolm. Placa de inaugurare a fost furata si inlocuita dupa trei ore si apoi din nou furata astfel incat municipalitatea a hotarat sa le scoata la vanzare. Si municipalitatea din Melbourne a dat in 2004 denumirea unei strazi “Lane AC/DC”.

 

{gallery}gallery/05/AC_DC{/gallery}

0 comentariu

DACAUM 04-06-2010 - 09:46

la munca in mediul preivat , sa nu stii ca peste 1 luna poti sa zbori ca pasarile …
nu mai asteptati la stat, ca nu mai e….
munca, munca, munca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult