Acasa Cultura-ReligieCultura “Aurora” – premiul pentru cel mai bun film.

“Aurora” – premiul pentru cel mai bun film.

scris de A.B.
2 afisari

La cea de-a şasea ediţie a galei Gopo,  „Aurora”, în regia lui Cristi Puiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun film. Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit Anei Ularu („Periferic”), iar premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Bogdan Dumitrache („Din dragoste cu cele mai bune intenţii”).

premiile gopo Lungmetrajul „Aurora” – nominalizat la zece categorii ale premiilor Gopo -, care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2010, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal. Puiu îl interpretează pe Viorel, un bărbat divorţat, care, pe fondul unei depresii, recurge la acţiuni extreme.

La gala de luni seară, Cristi Puiu a fost marele câştigător, el primind alte două trofee Gopo, pentru cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu.

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun film a fost acordat lungmetrajului „Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban.

Marele câştigător al celei de-a şasea ediţii a galei Gopo a fost „Aurora„, în regia lui Cristi Puiu, un lungmetraj nominalizat la 10 categorii, care a câştigat trei trofee – pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit Anei Ularu („Periferic”), iar premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Bogdan Dumitrache („Din dragoste cu cele mai bune intenţii”).

Juriul care a decis nominalizările pentru cea de-a şasea ediţie a premiilor Gopo a fost alcătuit din 11 membri, critici de film, reprezentanţi ai presei de specialitate şi profesionişti din industria cinematografică: regizorul Florin Şerban, actriţa Ozana Oancea, scenograful Cristian Niculescu, monteurul Dan Nanoveanu, distribuitorul Radu Nicolau, scriitoarea Ana Maria Sandu şi criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Bîrsan, Dana Duma, Andrei Rus şi Codruţa Creţulescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult