Acasa Cultura-ReligieCultura Automatizarea presei: Jurnaliştii, pe cale de dispariţie ?

Automatizarea presei: Jurnaliştii, pe cale de dispariţie ?

scris de Stefan Galai
31 afisari

Locurile de muncă ale jurnaliştilor ar putea fi în pericol, pentru că au început să apară soft-uri care pot face munca lor.

Foto: shadowrobot.com

De câteva luni, revista “Forbes” a adoptat soft-ul de inteligenţă artificială „Narrative Science (www.narrativescience.com) pentru a genera automat toate articolele online privind viitorul bugetelor societăţilor, informează Rador. Este destul să completezi datele şi, în doar câteva secunde, acest soft “inteligent” scrie articole foarte bune. Acesta este doar un exemplu al tehnologiilor folosite pentru automatizarea jurnalismului.

Până cu puţin timp în urmă, aceste soft-uri funcţionau în domenii de nişă, ca de pildă sportul, finanţele, sectorul construcţiilor şi în general toate ştirile care au de-a face cu datele.

Acum însă există şi un generator de articole privind modalitatea de reflectare a campaniei electorale din SUA în reţelele de socializare precum Twitter.

1 comentariu

digital 10-04-2012 - 21:36

îți dai seama cum va fi fără Rolanzi?!
a da.uitasem că Roland e politruc-propagandist…..scuze
pe când,prototipuri și pentru…forumiști?!
cum va suna oare tomi-softul sau parpanghelcarpamarțafoiul-softul…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult