Acasa Cultura-ReligieCultura Bai, care mi-ai sutit fulgerul?

Bai, care mi-ai sutit fulgerul?

scris de Ziua Veche
30 afisari

Incercam o abordare mai noua asupra filmelor. Intotdeauna parerea unei fete este diferita de a unui baiat cand e vorba de filme si de multe alte probleme si situatii. De aceea impartim aceasta cronica in 2 parti: parerea ei si parerea lui.

 

Parerea ei

Daca o sa rezistati pana la finalul filmului Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, chiar ati putea sa il credeti in stare pe Zeus sa intrebe lucrul acesta. Pentru ca in filmul lui Chris Columbus totul e posibil: infernul lui Hades se afla la Hollywood (sau sub, mai degraba), intrarea in Olimp este in varful lui Empire State Building, iar Grover, satirul (adica jumatate om, jumatate tap) destinde atmosfera cu replici de rapper veritabil si scheme mestesugite de dans.

Pe scurt, Percy (adica Perseu, dar probabil prea batea la ochi), fiul lui Poseidon, zeul marilor, si al unei muritoare, se vede implicat, fara sa vrea intr-o disputa, si nu orice fel de disputa, ci una intre zei. Acuzat pe nedrept de furtul fulgerului lui Zeus, Percy are 10 zile la dispozitie pentru a-l inapoia si a preveni astfel un razboi intre zei. Se pare deci ca statutul de semi-zeu implica si o serie de dezavantaje, dar,in buna traditie hollywoodiana, totul se termina cu bine, chiar daca fara sarut.

Aventuri, fantastic, dar si multe faze haioase, mai ales prin lipsa de logica. Faza cu Annabeth, cand scapa din stransoarea de piatra a uneia dintre victimele Medusei, necesita o atentie sporita si, probabil, mai multe vizionari pentru a-i putea intelege profunzimea. Cand mitologia intalneste secolul 21, nu e de mirare ca multe lucruri ne scapa. Acesta este doar unul dintre ele. Iar in ceea ce priveste coloana sonora… Ei bine, pe langa compozitiile originale ale canadianului Rick Riordan, responsabil si cu muzica din Elecktra, Bring it on, School for Scoundrels si celedoua filme cu Garfield, se strecoara si cateva acorduri din Lady Gaga, Elvis sau Ke$ha.

Pe afisul filmului se regasesc cateva nume cunoscute publicului roman, cum ar fi: Pierce Brosnan (in rol de centaur!), Uma Thurman, Sean Bean si Rosario Dawson, dar si cateva nume noi: Logan Lerman, Alexandra Daddario si Brandon T. Jackson. De urmarit evolutia acestora, daca nu pentru talentul actoricesc, macar pentru ochii frumosi.

Daca vreti sa aflati totusi cine a furat fulgerul si de ce si aveti 120 de minute disponibile, puteti viziona acest film. Altfel, vi-l recomand doar daca sunteti fani ai productiilor lui Chris Columbus (printre care primele doua „Singur acasa”, doua „Harry Potter” si „Mrs. Doubtfire”) sau daca ati lipsit de la ora de mitologie si vreti sa aflati intr-o maniera cat mai facila, cat sa inteleaga si americanul de rand, cine au fost Zeus, Poseidon, Hades, Persephona, Medusa sau Hydra. Daca vreti mesaj, nu il cautati, ca nu o sa-l gasiti. Mai bine cititi „Legendele Olimpului”.

Parerea lui

Intotdeauna o fata vede diferit de un baiat filmele. Am fost cu Oana la film si ceea ce urasc in filmele americane este faptul ca desi lui Percy ii moare mama, el cica e trist. Adica ce inseamna trist in filmele americane? Vreo cateva minute. In secunda urmatoare a vazut el acolo o fata draguta, ce-i drept, si deja a uitat ca mama lui a fost omorata. Nici macar o lacrima nu a schitat si s-a comportat ca si cum si-a pierdut ceasul de la mana. Interpretarea lasa de dorit. Mai putin a lui Steeve Coogan, care isi joaca bine rolul si pe care, probabil, il stiti din comedia “Halmet 2”. Ce pot sa zic? Reactia salii a fost interesanta, cateva persoane au plecat pe la jumatatea filmului. Film pentru copii de urmarit duminica dimineata cand se trezesc. Productia se poate urmari digital la Light Cinema din mall-ul Liberty Center.

0 comentariu

Liviu 31-05-2010 - 21:02

Si in cate alte „sectoare” nu ar trebui sa se faca curat in acelasi mod ?!!! Daca se doreste, evident … O iau si ei cu fraierii si spagarii cei mai „abjecti” care au facut si ei un ban „cinstit” cum i-a dus si pe ei capul si ce au mai apucat si ei de ros ! Ca sobolanii grasi nu se puteau da nici loviti si nici sa stea prin comitete si comitii ascultand toti looserii care voiau sa iasa la pensie „pe caz de boala” … Mai ales ca fraierii si-au platit „iesirea la pensie” in natura si nu in cash !!!

Acu’ sa te tii vanatoare de vrajitoare … Vanzare de cocioabe si bulendre pe care nu le ia nimeni !!! Da’ oricum aceasta reparatie foarte tarzie (ca de altfel toate lucrurile bune care se fac la noi !) va mai aduce macar un licar de dreptate si de frica, daca bani nu va aduce mai deloc ! Pe aia care au ceva ar trebui sa-i lase in pielea goala sa-i vada toata lumea ca au capusat pe cei care au muncit corect in tara asta !!! Trebuie inceput de undeva totusi …

sorge 01-06-2010 - 05:28

Prin privatizari oneroase ,in special intre 2000-2004 ,ati inchis 5-6 milioane de locuri de munca .
Pt ca privatizarile s au terminat la fier vechi .
Din acesti oameni cu virsta cuprinsa intre 50-60 de ani ,numai 300.000 si au luat pensie de invaliditate .
Iar cei cu astfel de pensii au o renumeratie mica pina intr o mie de lei.Si oricum cu 30 de ani de munca .
Ei si au acoperit pensiile .Problema este cei cu pensii nesimtite ,care nu si au acoperit pensiile .

L. c. 01-06-2010 - 08:27

comisia care verifica sa fie din germania , romanii nu sint in stare sa fie corecti pina la capat

geek-a-contra 01-06-2010 - 08:50

…vorbesti pe dinafara.

dupa 40 de ani de profesorat parintii mei au impreuna o pensie de fro 2400ron.

pe scara pe care am locuit cind traiam in Ro este o familie de pensionari de invaliditate: ea cica este oarba iar el are nu’sh ce la inima. impreuna cei doi au aproape 3600ron/luna + alocatie de insotitor ptr ea. faza cea mai faina: „invalizii” au firma si lucreaza bine mersic…….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult