Acasa Cultura-ReligieCultura Balul Operei din Cluj-Napoca revine

Balul Operei din Cluj-Napoca revine

scris de Misu Andrei
134 Afisari

Balul Operei din Cluj-Napoca, emblematic prin tradiția celor 26 de ediții, revine în ziua de 11 februarie 2023. Ultimul eveniment a avut loc în anul 2020, înainte de pandemie.

Balul Operei, eveniment elegant devenit tradiție prin cele 26 de ediții, avea loc anual la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. „Reprezintă o invitație la vals adresată tuturor pentru a trăi o seară de poveste în care fiecare detaliu subliniază eleganța aparte și rafinamentul, oferind celor prezenți un adevărat bal vienez, într-o ambianță de sărbătoare“, arată organizatorii.

Premii pentru tinerii artiști
Această ediție reprezintă o revenire spectaculoasă în mijlocul comunității, după ultimul eveniment ce a avut loc în 2020. Organizatorii își propun ca această eveniment să fie unic și de neuitat prin programul muzical ce include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii care cântă rar în România, dar care vor onora cu prezența la acest eveniment -, alături de soliștii, orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta dirijorului invitat Tiberiu Soare. Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a Premiilor de excelență: Premiul „Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente, Premiul „Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine, Premiul „Dimitrie Popovici Bayreuth” pentru excelența unei voci masculine și Trofeul „Transilvania Leaders” oferit de Fundația Transilvania Leaders. Totodată, seara reprezintă o invitație la socializare într-un context ideal prilejuit atât de pauza de cocktail, cât și de invitația de a valsa pe ringul de dans până după miezul nopții.

„În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu valențe artistice, care promit o carieră de succes. Se decernează, așadar, Premiile de excelență, acestui moment festiv urmându-i pauza de cocktail, care reprezintă, în esență, o invitație la socializare“, mai spun organizatorii.

Evenimentul va fi transmis în direct pe posturile TVR, precum și online, pe pagina Facebook a TVR Cluj.

Opera Națională Română din Cluj a celebrat centenarul în 2020
Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a împlinit în 2020 un secol de la prima sa ridicare de cortină. Opera Naţională Română din Cluj-Napoca şi-a deschis pentru întâia oară uşile pe data de 25 mai 1920, cu spectacolul inaugural Aida de Giuseppe Verdi, un titlu legendar montat pe o scenă care scria istorie. I-au urmat stagiuni marcate de inspiraţie şi viziune, artişti valoroşi şi producţii memorabile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult