Acasa Cultura-ReligieCultura BBC şi Muntele Găina VIDEO

BBC şi Muntele Găina VIDEO

scris de L.M.
7 afisari

Intr-un reportaj video din judetul Alba, un reporter BBC descopera cu surprindere Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

BBC şi Muntele Găina

BBC şi Muntele Găina

Cel mai mare festival de acest gen din Romania, subliniaza BBC, este asezat in inima Transilvaniei, unde se gasesc orase medievale bine pastrate. Mii de romani imbracati in costume populare descind pe Muntele Găina anual, in speranta de a-si gasi jumatatea, precizeaza ziare.com.

Reporterul BBC este dispus chiar sa imbrace si o ie pentru a intra in atmosfera. El a descoperit ca aici sunt inca perpetuate vechile legende: ba ca aici esti pazit de duhuri, ba ca pe varful muntelui, o gaina depune oua de aur.

Reporterul remarca targul de papusi in costume populare, fructe si costume traditionale, si sta de vorba cu un localnic care il indeamna sa depaseasca mitul Dracula si sa observe frumusetile naturale si celelalte lucruri frumoase de vazut din România.

3 comentarii

Tache 19-08-2013 - 15:13

In sfarsit, a venit Europa si in Romania. Prin Greg McKenzie. A imbracat iia cam cu scarba, era si cald afara, „doar pentru acest interviu”. Incet, incet se va obisnui cu bastinasii primitivi care, in mod surprinzator, nu aveau urme de sange in coltul gurii. In viitorul apropiat vor veni milioane.

Pribeagul 19-08-2013 - 18:38

Un reportaj bun. Se pare ca acest spectacol se apropie de final. Muntele ascunde un zacamint urias de wolfram. 🙂

Tache 20-08-2013 - 03:34

INTRAM IN PLANETA MAIMUTELOR !!!

http://www.youtube.com/watch?v=DD0A2plMSVA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult