Acasa Cultura-ReligieCultura Benardo Bertolucci, Palme d’ Or onorofic

Benardo Bertolucci, Palme d’ Or onorofic

scris de A.P.
1 afisari

Începând cu această ediţie, la Cannes va fi acordat un premiu onorific cineaştilor care nu au cucerit în cariera lor un premiu la festivalul de pe Croazetă.

Bertolucci, Palme d'Or onorificPremiul care inaugurează seria îi va fi remis legendarului regizor italian, autor al „Ultimului Tango la Paris” sau „Ultimului Împărat”.

Anterior, Woody Allen şi Clint Eastwood au primit ocazional un astfel de premiu.

Organizatorii festivalului au declarat că premiul va merge în fiecare an “unui realizator de film important, a cărui operă are autoritate”, dar nu a câştigat niciodată Palme dOr.

Bertolucci, au continuat ei, a regizat “capodopere ale cinematografului italian, nişte fresce monumentale”.

“Implicarea sa politică şi socială, exprimată printr-un lirism profund, printr-o regie elegantă şi precisă, plasează filmele sale pe o poziţie unică în istoria cinematografului mondial”, se mai spune în motivare.

Regizorul italian se află în al 71-lea an al vieţii. Bertolucci a primit nouă Oscaruri pentru “Ultimul Împărat”, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, în 1987.

Nu trebuie omise dintre realizările sale excelenta poveste după care a fost scris scenariul pentru filmul lui Sergio Leone “Once Upon A Time In The West”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult