Acasa Cultura-ReligieCultura Benedict al XVI-lea: Stiinta nu raspunde la intrebarea „De ce suntem aici?”

Benedict al XVI-lea: Stiinta nu raspunde la intrebarea „De ce suntem aici?”

scris de Ziua Veche
5 afisari

Papa a discutat cu o serie de lideri religiosi, in timpul vizitei sale din Anglia si a dat un raspuns controversei iscate pe marginea noi carti a lui Stephen Hawking care sustine ca Dumnezeu nu are loc in creatia Universului (The Grand Design).


Potrivit Papei, stiinta nu poate oferi un raspuns satisfacator la intrebarea „de ce suntem aici?”. „Nu poate satisface cea mai mare dorinta a inimii, aceea de a fi explicate originea si destinul nostru, motivul pentru care existam si nici nu ne poate raspunde exhaustiv la intrebarea de ce exista ceva in loc de nimic”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea, transmite Realitatea.net.

Religia ne aduce aminte de imperativul conversiei morale, a datoriei noastre de a locui in pace cu vecinul nostru si asupra importantei trairii unei vieti integre”, a mai adaugat Suveranul Pontif.

Problema cu aceasta afirmatie este ca a fost facuta in mijlocul unui scandal urias de pedofilie in sanul Bisericii Catolice, iar discursurile despre moralitate in acest context nu vor face decat sa intareasca sentimentele anti-crestine si mai ales anti-catolice, cel putin din Marea Britanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult