Acasa Cultura-ReligieCultura Bernardo Bertolucci a primit la Cannes “Palme d’Or” de onoare

Bernardo Bertolucci a primit la Cannes “Palme d’Or” de onoare

scris de R. C.P.
1 afisari

Festivalul de film de la Cannes şi-a deschis miercuri porţile pentru a 64-a oară.  53 de filme vor fi în competiţie timp de 11 zile la diverse secţiuni.

Bernardo Bertolucci a primit la Cannes Palme d'Or de onoareJuriul prezidat de Robert de Niro a oferit deja o primă distincţie marelui cineast italian Bernardo Bertolucci, o „Palme d’Or” de onoare. A urmat proiecţia filmului de deschidere, «Midnight în Paris» regizat de Woody Allen.

Lungmetrajul “Les Biens-aimés”, de Christophe Honoré, va fi proiectat în afara competiţiei şi va închide cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, pe 22 mai, după ceremonia de decernare a premiilor.

Christophe Honoré, în vârstă de 40 de ani, selecţionat la Cannes în 2007 cu “Les Chansons d’amour”, revine la Cannes cu actorii săi preferaţi – Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Chiara Mastroianni.

Aceştia interpretează “personaje care ne introduc în atmosfera din Praga anilor ’60, Londra anilor ’80, data de 11 septembrie 2001 şi Parisul de astăzi”.

Tot în afara competiţiei vor fi proiectate filmele “The Beaver” de Jodie Foster, “The Artist” de Michel Azanavicius, “La conquête” de Xavier Durringer şi “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” de Rob Marshall.

“La source des femmes” şi “Loverboy”, la Festivalul de Film de la Cannes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult