Acasa Cultura-ReligieCultura Bob Dylan, pe 25 iunie, la Sala Palatului

Bob Dylan, pe 25 iunie, la Sala Palatului

scris de S. P.
5 afisari

Legendarul artist Bob Dylan revine în România, pentru a susţine un concert la Sala Palatului din Capitală, pe 25 iunie, informează organizatorii evenimentului.

Bob Dylan revine în concert la Bucureşti

Bob Dylan revine în concert la Bucureşti (Foto: The Guardian)

Acesta este al doilea concert pe care artistul îl susţine în România şi, totodată, primul lui spectacol pe scena Sălii Palatului. Bob Dylan a concertat la Bucureşti în iunie 2010, în cadrul Never Ending Tour – şirul de reprezentaţii neîntrerupte ale cântăreţului, început în iunie 1988.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale, scrie Mediafax.

Bob Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Actualul turneu mondial – „Never Ending Tour” – îl aduce pe artist şi în România, pentru un show live de excepţie, alături de trupa sa. Înainte de a ajunge în România, Dylan va avea concerte în Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Finlanda.

Biletele pentru concertul lui Bob Dylan vor fi puse în vânzare miercuri, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim, dar şi online, pe www.eventim.ro.

Bob Dylan, născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, pictor şi scriitor. Cele mai cunoscute opere muzicale ale artistului datează din anii 1960, când Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum „Blowin ‘ in the Wind” şi „The Times They Are a-Changin'”, au devenit adevărate imnuri pentru mişcarea de susţinere a drepturilor civile din SUA şi a manifestanţilor împotriva războiului. De asemenea, single-ul „Like a Rolling Stone” a schimbat radical parametrii de compoziţie a muzicii populare, în 1965, şi a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Versurile lui Dylan includ o varietate de influenţe politice, sociale, filosofice şi literare. Cariera sa se întinde pe o perioadă de peste 50 de ani, explorând, de-a lungul timpului, nenumărate abordări muzicale – de la folk, blues şi country la gospel, rock and roll şi rockabilly până la muzică folk irlandeză şi scoţiană, îmbrăţişând chiar şi genurile jazz şi swing.

Dylan cântă la chitară, claviaturi şi muzicuţă, fiind susţinut de o suită de diverşi muzicieni de excepţie, alături de care se află în turneu încă de la sfârşitul anilor 1980.

Începând cu anul 1994, Dylan a publicat trei cărţi de desene şi picturi, iar operele sale au fost expuse în majoritatea galeriilor de artă importante.

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artişti realizat în anul 2011 şi pe locul al şaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni alcătuit în 2008.

Concertul de la Bucureşti al lui Bob Dylan este organizat de Marcel Avram şi East European Entertainment, în colaborare cu D&D East Entertainment.

1 comentariu

salut 04-03-2014 - 17:38

Si daca expira pana pe 25 iunie, biletele se ramburseaza 100% sau se asteapta ca asta sa „born again” ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult