Acasa Cultura-ReligieCultura Bogdan Iuliu Hossu declarat incompatibil de către ANI

Bogdan Iuliu Hossu declarat incompatibil de către ANI

scris de A.H.
19 afisari

Sesizarea depusă de către Sindicatul Unit al Salariaţilor – Radio România, în luna noiembrie 2013, împotriva membrului titular al Consiliului de Administraţie din Societatea Română de Radiodifuziune, Bogdan Hossu, preşedintele Cartelului ALFA, a fost confirmată astfel de către Agenţia Naţională de Integritate – ANI.

Bogdan Iuliu Hossu declarat incompatibil de către ANI.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui HOSSU BOGDAN-IULIU,membru titular în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (S.R.R.), ca urmare a exercitării simultane de funcții / calități.

Începând cu data de 29 iunie 2010, HOSSU BOGDAN-IULIU deține, simultan cu calitatea de membru titular în C.A. al S.R.R., și funcțiile de administrator, președinte și membru în Consiliul de Administrație în cadrul mai multor societăți comerciale,precum și funcția de Președinte al Confederației Naționale Sindicale„Cartel Alfa” (angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, aferentă mandatului de președinte), încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”.

De asemenea, în perioada 29 iunie 2010 – 01 septembrie 2011, HOSSU BOGDAN-IULIU a deținut, simultan cu funcția de membru în C.A. al S.R.R., și calitatea de membru al plenului Consiliului Economic și Social.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

De asemenea, persoanele care exercită demnităţile publice şi funcţiile publice prevăzute la alin. (1) vor opta între aceste funcţii şi cele care sunt incompatibile cu acestea, demisionând din funcţia care a generat cazul de incompatibilitate; După expirarea termenului prevăzut la alin. (5), dacă starea de incompatibilitate continuă să existe, persoana care ocupă funcţia sau demnitatea publică este considerată demisionată din această funcţie. Demisia se aduce la cunoştinţa Camerei Deputaţilor şi, respectiv, Senatului. Hotărârea Camerei prin care se constată demisia se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult