Acasa Cultura-ReligieCultura Bookfest: Cartarescu, Liiceanu si Muller se vand cel mai bine la Humanitas

Bookfest: Cartarescu, Liiceanu si Muller se vand cel mai bine la Humanitas

scris de Ziua Veche
2 afisari

.„Frumoasele straine”, de Mircea Cartarescu, este cea mai vanduta carte, ocupand, cu 150 de exemplare vandute, primul loc in topul vanzarilor la Editura Humanitas, dupa primele doua zile ale Salonului International de Carte Bookfest, anunta Agerpres.

Pe locul al doilea se situeaza „Intalnire cu un necunoscut” a lui Gabriel Liiceanu – cu 100 de exemplare vandute, urmata, indeaproape de cartea Hertei Muller „Leaganul respiratiei” – cu 80 de exemplare vandute si „Note, stari, zile” de Andrei Plesu – cu 60 de exemplare vandute. Mircea Cartarescu se intoarce in acest an cu o noua carte, care cuprinde trei povestiri aparute de-a lungul timpului, in foileton, in revista „Sapte seri”. „Intalnire cu un necunoscut” este o carte cu doua personaje: un cunoscut si un necunoscut, care se intalnesc si se infrunta. Cunoscutul e Gabriel Liiceanu, in ipostaza lui de persoana publica, iar necunoscutul e acelasi scriitor, ca om pur si simplu. Dupa lungi discutii cu poetul Oskar Pastior (1927-2006) si cu alti supravietuitori ai lagarelor sovietice, Herta Müller a adunat materia epica pe care a contopit-o in acest mare roman – „Leaganul respiratiei”, aparut la Carl Hanser Verlag in vara lui 2009, cu doar cateva luni inainte de a i se acorda Premiul Nobel. Cartea apare in 45 de tari.  


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult