Acasa Cultura-ReligieCultura Braşov: Biserica Neagră se poate vizita gratuit sâmbătă

Braşov: Biserica Neagră se poate vizita gratuit sâmbătă

scris de D.S.S.
7 afisari

Biserica Neagră se va putea vizita gratuit sâmbătă, între orele 12,00 şi 18,00, în cadrul celei de a 21-a întâlniri a saşilor din Transilvania, se precizează într-un comunicat transmis Agerpres de parohia Braşov a Bisericii Evanghelice din România. 
Cu ocazia întâlnirii saşilor, organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din judeţul Braşov, Biserica Neagră va găzdui slujba festivă dedicată acestui eveniment, la care sunt aşteptaţi peste 2.000 de saşi din Transilvania şi din străinătate. După terminarea slujbei, începând cu ora 12,00, publicul larg va putea vizita gratuit biserica şi va putea beneficia de ghidaj în limbile română, germană şi engleză.

Prin deviza întâlnirii saşilor din acest an – „Trecutul marchează viitorul – 800 de ani în Ţara Bârsei” – reamintim că avem o mare responsabilitate prin moştenirea lăsată de înaintaşii noştri. În vederea păstrării acesteia pentru generaţiile viitoare este nevoie de un efort comun al actorilor din sfera publică şi privată. Biserica Neagră, expresie a credinţei comunităţii noastre, este unul dintre elementele exponenţiale ale acestei moşteniri, de aceea dorim să împărtăşim cu toţi braşovenii valorile ce se regăsesc aici„, precizează în comunicatul de presă prim-preotul Christian Plajer.

Potrivit comunicatului de presă, începând de luni, 19 septembrie, se trece la programul de vizitare a Bisericii Negre din perioada rece a anului, care este de luni până sâmbătă, între orele 10,00 – 15,30.  În decursul anului 2012 se vor opera modificări ale programului de vizitare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult