Acasa Cultura-ReligieCultura Bruxelles. Povestea europeană a mărţişorului

Bruxelles. Povestea europeană a mărţişorului

scris de M.A.
8 afisari

ICR Bruxelles marchează deschiderea târgului de carte de la Bruxelles, pe 1 Martie, prin popularizarea tradiţiei mărţişorului în capitala Europei.

Martisor

Martisor (foto: jainmoldova.blogspot.com)

În intenţia de a aduce o notă de originalitate şi de a răspândi tradiţia şnurului alb-roşu purtător de noroc, comună României şi Republicii Moldova, dar şi Bulgariei, ICR Bruxelles va prezenta „povestea mărţişorului” la standul său şi va oferi mărţişoare de 1 Martie organizatorilor târgului, colegilor de la celelalte cinci institute culturale europene cu care împarte standul EUNIC (Uniunea Europeană a Institutelor Culturale Naţionale) şi invitaţilor speciali care îl vor vizita.

Mărţişoarele au fost selectate în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român.

Scriitorii invitaţi de ICR Bruxelles la această a 42-a ediţie a târgului de carte de la Bruxelles sunt Dan Lungu şi Nicoleta Esinencu. Scriitorul ieşean a fost deja tradus în zece limbi.

Nicoleta Esinencu, tânără autoare din Republica Moldova tradusă în franceză şi germană, s-a afirmat prin intransigenţa observaţiei şi tonul său direct. Cei doi vor semna autografe la stand şi vor fi prezenţi la o dezbatere cu cititorii.

Cititorii vor putea găsi la librăria standului EUNIC circa 200 de titluri din literatura din România şi Republica Moldova, în română, dar şi în traduceri franceze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult