Bucureşti: Balkanik Festival 2012 a II-a ediţie, 21-23 septembrie | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Bucureşti: Balkanik Festival 2012, a II-a ediţie, 21-23 septembrie

Bucureşti: Balkanik Festival 2012, a II-a ediţie, 21-23 septembrie

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cea de-a doua ediţie a primului eveniment de muzică şi cultură balcanică din România, “Balkanik Festival” se va desfăşura în perioada 21-23 septembrie în Bucureşti.

Balkanik Festival 2012, 21-23 septembrie, Bucuresti (Foto:festival.org)

Festivalul va avea loc lângă Piaţa de flori George Coşbuc, în str.Uranus 144 şi va cuprinde, potrivit organizatorilor de la Asociaţia Culturală Metropolis, un târg meşteşugăresc cu produse autentice, de la ceramică românească, la ţesături, marochinărie, artizanat şi podoabe, dar şi recitaluri ale celor de la Fanfara Shavale, Nedim Nalbantoglu & The Balkan Messengers, Parno Graszt, Orchestra Boban şi Marko Markovic şi Baba Zula. În seara zilei de vineri, 21 septembrie,  va avea loc un spectacol de joc cu focul, oferit de Trupa Crispus, un spectacol de dans al ansamblului Romafest, proiecţia pe un ecran de 72 mp a expoziţiei ”Ultima transhumanţă” a artistului vizual Dragoş Lumpan, expoziţia nomadă de obiecte de patrimoniu aromâne ”Balcanii Umblători” şi prezentarea de costume peloponeziene M’aresi Morea, semnată de Daniela Diaconescu, acompaniată de acordurile greceşti oferite de trupa de percuţie Barbarossa Samba Group.

Atmosfera de vineri va fi completată de bunătăţi la ceaun, precum fasole cu ciolan, varză cu costiţă, gulaş, sarmale cu mămăliguţă, pljeskavica sârbească pe grătar, dovleac copt, bragă, scofeturi dulci, şi de un must dulce şi răcoritor preparat pe loc. Conform Agerpres, gazda din acest an a Balkanik festival va fi actorul de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, Marius Chivu, cunoscut din spectacole în regia lui Liviu Ciulei, Yuri Kordonsky, Cătălina Buzoianu.

.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult